Kerstconcert

Trouw Kerstconcert

Op Eerste Kerstdag zendt MAX voor het eerste het Trouw Kerstconcert uit. Een concert waarbij de mantelzorger centraal staat. Vanuit de Grote Kerk in Den Haag treden bekende artiesten op, dragen Trouw-columnisten voor en vertellen mantelzorgers hun verhaal. Een van de voordragers is Jos Benders. 

Herinneringen vastleggen

Journalist en arts Jos Benders is ervaringsdeskundige. Hij is jaren mantelzorger voor zijn moeder. Samen met anderen heeft de thuissituatie van zijn moeder zo plezierig mogelijk gemaakt. “In die tijd hield ik een dagboek bij voor mezelf. Ik wilde de herinneringen vastleggen.” Over deze laatste fasen schreef Jos het boek Liefde met voorbedachte rade. “Ik realiseerde mij op een gegeven moment dat er miljoenen mantelzorgers zijn en dat wat ik mee maak herkenbaar is voor velen. En ook al heb je er nu niet mee te maken, realiseer je je dan dat we er ooit allemaal mee te maken krijgen.” Jos Benders draagt een stukje voor uit zijn boekt tijdens het kerstconcert.(Liefde met voorbedachte rade, ISBN 9789491354618).

Mantelzorgers in het zonnetje

Het is een gevarieerd gezelschap dat tijdens het concert voor de muzikale omlijsting zorgt. Mathilde Santing, Paul de Munnik, Tania Kross, Shirma Rouse, Jim Bakkum, Carel Kraaijenhof, Giovanca, Yentl en de Boer, Iris Kroes en rapper Diggy Dex brengen een muzikale ode aan de 4 miljoen mantelzorgers die ons land telt. Ook zullen prachtige kerstmedley’s gezongen worden door een koor. Dit alles onder de muzikale begeleiding van Guido’s Orchestra. De presentatie is in handen van Carrie ten Napel en Jan Slagter.

“De mantelzorgers in ons land zijn van onschatbare waarde. Ze verdienen het om in het zonnetje gezet te worden, de kerk is daarom gevuld met 800 mantelzorgers. Voor een ieder die thuis zit bieden we een prachtig programma met muziek voor jong en oud. Want mantelzorg gaat iedereen aan!’’

Het Trouw Kerstconcert is te zien op 25 december 2016 om 13.20 uur op NPO 1. Jos Benders is 21 december 2016 te gast in Tijd voor MAX.

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer