Feestdagen 2017

Feestdagen 2017

MAX is er ook tijdens de feestdagen. Van zondag 17 december 2017 tot en met 2 januari 2018 geniet u van een zeer diverse programmering vol muziek en actualiteit.

FINN (HH) – 17 december, 9.00 uur, NPO 3

Kijk naar de ontroerende kerstfilm FINN. Als Finn een oude man viool ziet spelen wil hij dat ook dolgraag leren. Maar zijn vader ziet liever dat hij gewoon blijft voetballen en verbiedt zijn zoon om muziek te maken. Maar Finn wil zó graag viool spelen, dat hij de relatie met zijn vader op het spel zet. Tijdens zijn voetbaltraining oefent hij stiekem op de boerderij.

Gezond Verstand – 20 december, 22.15 uur, NPO 1

De wintereditie van Gezond Verstand is een eenmalige aflevering, die wordt uitgezonden rond de feestdagen. Kandidaten uit het hele land presenteren hun remedies tegen winterkwalen aan een gloednieuw artsenpanel. Helpt sambal tegen wintertenen? Is appelazijn de remedie tegen psoriasis? Is het oosterse wonderdrankje van onder andere gember, rode peper en knoflook de oplossing voor bijholteontsteking? En wie van de vele kandidaten heeft dé tip tegen een kater na het kerstdiner? De deelnemers geloven heilig in de geneeskracht van hun eigen middeltjes. Het artsenpanel zal beoordelen of zij er ook heil in ziet en of het de remedie wetenschappelijk wil testen op een groep proefpersonen of in het lab. En dan is het de vraag – werkt het ook echt?

A Christmas Evening with Trijntje (HH) – 21 december, 13.50 uur, NPO 2

Op 21 december zendt  MAX opnieuw het sfeervolle kerstconcert van de Nederlandse zangeres Trijntje Oosterhuis uit. Trijntje zingt in een akoestische sfeer kerstliedjes die haar nauw aan het hart liggen. Er kan gerekend worden op een sfeervol en intiem concert met prachtige muziek.

Kook mee met MAX – Kerstmenu met Sandra en Mounir – 22 december, 10.20 uur, NPO 1

Kerst is de tijd van gezelligheid en vooral ook van lekker eten. Daarom duiken Sandra Ysbrandy en Mounir Toub tijdens de feestdagen de keuken in om met dagelijkse ingrediënten een waanzinnig driegangenmenu te bereiden. Knolselderijsoep met hazelnoten, puree met geroosterde spruiten, sappige eendenborst, cranberrycompote en een prikkelende afsluiting met zelfgemaakte chocolademousse. Feestelijk en met de juiste tips in mum van tijd en zonder stress te maken.

Hoe deel je het beste je tijd in? Wat moet je in welke volgorde bereiden? En hoe presenteer je een eenvoudig gerecht toch heel chique? In de gezellige kerstaflevering van Kook mee met MAX geven Sandra en Mounir al kokkerellend hun ultieme geheimen en tips prijs, zodat u thuis zorgeloos een klassiek kerstdiner op tafel kan toveren. Vers, makkelijk en bovenal erg lekker. Een heerlijke kerst!

Last Tango in Halifax Kerstspecial – 23 december en 31 december, 16.00 en 15.05 uur, NPO 2

Aflevering 1: Caroline krijgt een nieuwe baan aangeboden. Als gevolg hiervan moet de familie vlak voor de feestdagen verhuizen naar een vervallen boerderij in Huddersfield. Alan heeft een moeilijk gesprek met Gillian over de plek waar hij graag begraven wil worden. Gillian, bezeten door het hiernamaals, is ervan overtuigd dat ze door Eddie wordt achtervolgd.
Aflevering 2: tijdens het kerstshoppen vertelt Caroline Gillian de waarheid over haar nieuwe baan. Gillian’s toenemende schuldgevoelens over de dood van Eddie zetten haar ertoe een levensveranderende beslissing te nemen. Het is de avond van Celia’s toneelstuk. Door een speling van het lot moet Alan noodgedwongen zijn angsten onder ogen komen.

MAX Maakt Mogelijk Kerstspecial – 23 december, 18.25 uur, NPO 2

Robin Ras schreef MAX Maakt Mogelijk voor zijn moeder Minke uit Barneveld. Zij krijgt in december 2015 een hersenbloeding en moet lange tijd revalideren. Haar man Simon blijft thuis wonen en regelt dat het huis wordt aangepast. In oktober dit jaar zou Minke weer naar huis komen. Maar in augustus overlijdt Simon, de vader van Robin, plotseling. Minke komt niet meer thuis en woont sindsdien in een zorgcentrum. Een dubbel zo moeilijke en verdrietige situatie. De moeder van Robin haalt kracht uit de muziek van pianist Jan Vayne. Jan Slagter organiseert daarom een kerstdiner op een bijzondere locatie mét Jan Vayne. Ook bezoekt Jan de Nederlandse Wim in Litouwen en organiseert, samen met hem, een kerstdiner voor de armste ouderen uit de omgeving.

MAX Maakt Mogelijk Oudejaarsspecial – 30 december 18.25 uur, NPO 2

Jan Slagter ontvangt een aantal gasten in een bijzonder sfeervolle setting. Zij hebben allemaal een moeilijk jaar achter de rug en kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken om met goede moed het nieuwe jaar in te gaan. Eén van hen is Henk uit Scheemda. Hij ging het ziekenhuis in voor een knieoperatie, maar kwam lelijk ten val tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis en liep daarbij een dwarslaesie op. Zijn leven en dat van zijn vrouw Greetje staat sindsdien op zijn kop. Henk is volledig van zorg afhankelijk geworden. Goede vriendin Jenny startte een actie om een rolstoelfiets voor Henk te kunnen kopen. Henk deed vóór zijn dwarslaesie namelijk niets liever dan fietsen. Jan Slagter zoekt Henk en Greetje op én zorgt ervoor dat Henk diezelfde dag nog kan fietsen op zijn eigen rolstoelfiets!

Ook Arpad wordt verrast. Door financiële problemen heeft hij een erg slecht gebit. Jan Slagter bezoekt Arpad als hij aan het werk is. Als verrassing heeft Jan tandarts Sharif bereid gevonden Arpad te helpen. Sharif kwam in de jaren 90 als vluchteling uit Afghanistan naar Nederland. Hij haalde vorig jaar zijn tandartsendiploma en helpt nu mensen met schulden, daklozen en vluchtelingen met hun gebit. Het resultaat mag er zijn!

Jan Slagter verrast Elly (75), die als jong meisje naar de Balletacademie wilde en daar ook het talent voor had. Maar ze mocht niet van haar vader. Elly legde zich hierbij neer, maar bleef wel dansen. Haar grote wens is nog altijd om een keer bij een les van het Nationaal Ballet te kijken. Jan Slagter regelt dit én zorgt ervoor dat balleticonen Han Ebbelaar en Alexandra Radius, van wie Elly fan is, hierbij aanwezig zijn.

Chitty Chitty Bang Bang (HH) – 25 december, 08.50 uur, NPO 1

Ga mee op avontuur met de auto Chitty Chitty Bang Bang in de gelijknamige film. Ontdek een wereld vol met piraten, kastelen en een heleboel pret. Alles wat Caractacus Potts uitvindt, loopt verkeerd. Zelfs de snoepjes die hij maakt, zitten vol gaten. Hoe komt het dan dat hij een auto heeft kunnen maken die niet alleen rijdt, maar ook vliegt en vaart? Wie dat wil weten gaat mee op reis met die wonderlijke Chitty Chitty Bang Bang.

Trouw Kerstconcert – 25 december, 13.20 uur, NPO 1

Kijk ook dit jaar naar het Trouw Kerstconcert, een sfeervol concert in samenwerking met dagblad Trouw, speciaal voor vrijwilligers. Vanuit de Grote Kerk in Den Haag ziet u optredens van bekende artiesten. Een muzikale ode aan alle vrijwilligers in Nederland.

Toen Was Geluk heel Gewoon (HH) – 25 december, 14.40 uur, NPO 1

Het is 1974 in Toen Was Geluk heel Gewoon en het Nederlands voetbalelftal heeft zojuist de heroïsche WK-finale verloren van aartsrivaal West-Duitsland. Het hele land is in staat van rouw en Jaap Kooijman gooit uit pure frustratie de televisie het raam uit. Als de tv bovenop het hondje van zijn schoonmoeder valt, verandert het leven van Jaap in een ware achtbaan.

Missie MAX – 25 december en 2 januari, 17.00 en 17.05 uur, NPO 1

Nederlandse militairen en politieagenten zijn vaak maandenlang ver van huis zonder vrienden, familie en geliefden. Het gemis is tijdens de feestdagen vaak extra aanwezig. MAX en Defensie hebben daarom samen Missie MAX in het leven geroepen. Tijdens het evenement zijn de MAX Stars weer van de partij. Een samengesteld koor, bestaande uit kinderen van uitgezonden militairen, treedt samen met Thomas Berge op. Jan Slagter brengt nieuwjaarswensen van het thuisfront aan uitgezonden militairen over de hele wereld.

De Missie MAX Kerstgroeten worden uitgezonden in de nachtcarrousel tussen 26 december en 2 januari op NPO 1.

MAX Proms – 25 en 31 december 18.00 en 23.35 uur, NPO 2

MAX Proms laat elk jaar duizenden mensen genieten van livemuziek en sfeervolle optredens. Ook dit jaar is zowel pop als klassieke muziek ruimschoots vertegenwoordigd. Internationale en nationale sterren staan bij elkaar op de bühne en staan garant voor één groot feest. Jermaine Jackson, The New London Chorale, Xander de Buisonjé, Glennis Grace, Amira Willighagen, het Metropole Orkest en The Inspirational Community Gospel Choir maken dit jaar hun opwachting.

MAX Magic Show – 30 december, 19.00 uur, NPO 1

Op zaterdag 30 december zendt MAX het betoverende spektakel MAX Magic Show uit. Niemand minder dan goochelaar Hans Kazàn presenteert deze veelzijdige entertainmentshow. Illusionistengroep Magic Unlimited doet de kijker versteld staan met een selectie van de meest sensationele illusies uit hun repertoire. Oscar, Renzo en Mara Kazàn weten het publiek als geen ander te betoveren met wonderlijke acts op prachtige muziek. Sybrand Niessen maakt zijn debuut in één van deze magische acts. Tussendoor zorgt Hans’ jongste zoon, komediant Steven Kazàn, op de meest onverwachte manieren voor humoristische momenten in dit familiespektakel.

Tijd voor MAX Oudejaarsshow – 31 december, 18.10 uur, NPO 1

In een extra feestelijke uitzending blikken Sybrand en Martine samen met een aantal bijzondere gasten terug op het voorbije jaar én nemen natuurlijk vast een voorschot op wat er allemaal in 2018 staat te gebeuren. Met een selectie aan favorieten momenten, een spetterend optreden en bijzondere gasten! Jan Smit, Lilianne Ploumen en André van Duin hebben alle 3 een bijzonder jaar achter de rug. Bij Tijd voor MAX vertellen zij over de gebeurtenissen in hun levens. Natuurlijk is de oudejaarsshow niet compleet zonder muziek: de Haagse band The Clarks treedt op in de studio. Uiteraard zijn ook de vaste gezichten van Tijd voor MAX present, zoals Janny van der Heijden, Hans Spitsbaard, huisarts Ted van Essen en boswachter André Donker. Inzakken is er niet bij: de Tijd voor MAX Oudejaarsshow belooft weer een knaller te worden.

Harrie en Twee Meesters – 31 december, 17.25 uur, NPO 2

Als Harrie Vermeulen (Jon van Eerd) zich laat overhalen om zich voor te doen als de aanstaande echtgenoot van een jong meisje, wordt hij in een draaimolen geslingerd van onbetaalbaar grappige verwikkelingen. Zo is hij Harrie de herbergier, Koenraad de broer en HuuHuu de zus. In Harrie en Twee Meesters sleurt Jon van Eerd op zijn eigen unieke manier het publiek mee in een dolkomische wervelwind van gierende intriges en jolige misverstanden. En dat alles ondergedompeld in de omgeving van een herberg waar de pot altijd boven het vuur hangt en het bier rijkelijk vloeit.

Joanna Lumley’s India  – 2, 3 en 4 januari, 19.25 uur, NPO 2

De voormalig Absolutely Fabulous-ster gaat in deze serie terug naar haar oorsprong, het land waar ze werd geboren: India. Jarenlang was India de thuisbasis van haar familie. Joanna ontdekt een land vol schoonheid en diversiteit én raakt ontroerd door de warmte van de mensen die haar verwelkomen.

Geef een reactie

Reactie

    oosterwijck says:

    We blijven maar feestvieren, terwijl 3/4 van de wereldbevolking geen menswaardig leven heeft. We blijven maar Ganzenlever eten, terwijl die ganzen geen ganswaardig leven hebben gehad. De winkels liggen weer vol met luxe etenswaren, het merendeel al maanden geleden geproduceerd (dus niet eens vers). We hebben weer miljoenen kerstbomen gekapt en vol gehangen met kleurrijke kerstballen (terwijl bijna niemand de symboliek kent, van gedroogde appels in een boom in de tuin). Een stalletje erbij afkomstig uit een sprookje, dat we de bijbel noemen. De TV weer vergeven van romantische films (Chitty Chitty Bang Bang en Sisie). De hard liners gaan nog even naar de nachtmis. En de illusie is compleet. We denken even niet aan een aanslag door moslim-terroristen (hoewel het gevaar dreigt). De paupers krijgen een extraatje van de voedselbank. De deurwaarders en incassobureaus hebben even vakantie (misschien zit er wel een wintersport in, met alle die incassonota’s. Met Oudjaar weer even €45 miljoen aan vuurwerk vervuiling afwerken en €45 miljoen aan zorgkosten voor de vele ongevallen en een enkele vechtpartij. En het is weer voorbij.