Raad

Raad Gevraagd: “mijn schoondochter ziet bezoek aan mij als verplicht nummer”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

De feestdagen staan voor velen in het teken van familiebezoekjes. Ook bij Ria is dit elk jaar het geval. Meestal vindt zij het hartstikke gezellig als de hele familie bij elkaar is, maar aan 1 bepaald bezoek uit december 2018 bewaart zij helaas niet zulke fijne herinneringen. Haar schoondochter is de oorzaak.

“Ik heb 3 zoons die allemaal een vriendin of vrouw hebben. Tijdens de feestdagen komen zij altijd met z’n allen langs, zo ook in 2018. Toch was het dit keer anders dan anders. 1 van mijn zoons is 3 maanden geleden vader geworden en sindsdien is zijn vrouw sterk veranderd. Er kan geen lachje meer vanaf als zij langskomt en ook zegt zij bijzonder weinig. Voorheen was dit niet het geval en konden wij een normaal gesprek met elkaar voeren. Nu stokt het al snel na een paar zinnen en toont zij geen interesse om het gesprek voort te zetten. Ik heb het idee dat zij alle bezoekjes aan mijn man en mij als verplicht nummer ziet, maar ik snap echt niet waarom dit opeens zo is. Wat kan ik doen om de situatie te veranderen?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een antwoord

Reactie

    Amaranthus says:

    Het hoeft natuurlijk niet aan u te liggen. Uw schoondochter hoeft ook niet eens door te hebben dan dat zij dit doet. Zij is naar uw schrijven 3 maanden geleden moeder geworden. Een totaal nieuwe situatie waar zij en uw zoon zich een heel nieuw ritme bij moeten vinden. Misschien zijn er wel hormonen aan het werk waar u beide niet van weet. Hoe dan ook is er veel definitiefs in uw beider leven veranderd. Bij verandering hoort aanpassing en het vinden van nieuwe vormen om door te gaan. Ik zou gewoon even afwachten en misschien komt het vanzelf wel weer terecht.