Digitip

Digitips over het vergroten van letters in Word, WhatsApp, de iPhone en iPad

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. In de nieuwste Digitips vertellen wij u hoe u teksten beter leesbaar maakt op uw beeldscherm in Word en WhatsApp en op uw iPhone of iPad.

Letters groter tonen in Word

Vaak is de lettergrootte in Word ingesteld op 12. Voor veel mensen is dat net te klein om goed te kunnen lezen op een beeldscherm, zeker op een groot beeldscherm. U kunt echter de letters vergroten of inzoomen op de tekst. Hoe u dit doet leggen wij u uit in de Digitip over Word.

Grotere letters in WhatsApp-gesprekken

Wie WhatsApp gebruikt, ziet standaard de door de makers ingestelde lettergrootte. Die lettergrootte kan wat aan de kleine kant zijn, maar u kunt zelf instellen hoe groot de letters in de gesprekken getoond moeten worden.

Teksten beter leesbaar maken op iPad of iPhone

Ook op de iPad of iPhone kunt u letters beter leesbaar maken. U kunt de letters bijvoorbeeld op ‘vet’ gedrukt zetten, gebruik maken van een donkerder achtergrond, de helderheid aanpassen, de tekst vergroten of het contrast verhogen. We leggen u stap voor stap de verschillende mogelijkheden uit.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over de cloud, een sterk wachtwoord maken en aanmelden bij Bel-me-niet Register? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een reactie