Digitip

Digitip: letters groter tonen in Word

Wie een Word-bestand opent, ziet de letters in de grootte die de maker van het bestand heeft ingesteld. Vaak is dat lettergrootte 12. Voor veel mensen is dat net te klein om goed te kunnen lezen op een beeldscherm, zeker op een groot beeldscherm. Wat is dan handig?

Er zijn 2 opties: de letters vergroten of inzoomen op de tekst. De letters groter maken is geen goed idee, het document gaat er dan heel anders uitzien. De opmaak gaat ook verloren, doordat de letters ineens meer plek innemen. Inzoomen is dan beter. De letters blijven even groot maar u ziet ze groter, net als wanneer u de krant leest met een loep. Het inzoomen in Word werkt soepel en is zo vaak als nodig toe te passen. Er zijn meerdere manieren om in te zoomen op de tekst in Word, bijvoorbeeld via het muiswieltje van de muis en via een schuifbalk in Word.

Muis

Om in te zoomen via de muis en het muiswieltje:

  • Druk de Ctrl-toets in op het toetsenbord en houd deze ingedrukt.
  • Draai het muiswieltje van de muis van u af.
  • Word zoomt nu in en toont de letters groter dan net. Draai tot de tekst goed leesbaar is. Laat dan de Ctrl-toets en het muiswieltje los.
  • Uitzoomen, dus de tekst kleiner weergeven, gaat op soortgelijke manier. Draai het wieltje alleen naar u toe om uit te zoomen.

Inzoomen via Word

In Word zelf zit ook de optie om in en uit te zoomen.

  • Kijk rechtsonder in Word, vlak boven de Windows-klok. Daar staat een schuifbalk met percentages ernaast.
  • Sleep de schuif over de balk naar rechts om in te zoomen.
  • Sleep de schuif naar links om uit te zoomen.
  • Het is ook mogelijk om op het plus- of minteken te klikken om de letters groter of kleiner weer te geven.

Inzoomen en uitzoomen kan zo vaak als nodig worden gebruikt. Het bestand zelf verandert niet. De letters blijven net zo groot als ze waren, alleen zijn ze beter te zien.

(Bron: SeniorWeb)

Let op: gezien de voortdurende veranderingen in de digitale wereld kan de informatie in bovenstaande Digitip met de tijd verouderd zijn.

Geef een reactie