toegangsopties iPhone

Digitips over de ontgrendelopties van computers en smartphones

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. Deze maand gaan we in op de ontgrendelopties die computers en smartphones ter beveiliging hebben. Lees verder over de de toegangsopties van Windows, macOS, iPhone, iPad en Android-toestellen.

Toegangsopties van Windows

Windows kent verschillende toegangsopties. Na het aanzetten van een Windows-computer komt automatisch het vergrendelingsscherm tevoorschijn. Gebruikers kunnen vervolgens inloggen, waarna het Bureaublad van Windows verschijnt. Het vergrendelingsscherm voorkomt dat anderen zomaar in uw computer kunnen. Inloggen kan met een pincode, wachtwoord, beveiligingssleutel, vingerafdruk of gezichtsscan. In deze Digitip leggen we uit hoe u dit instelt.

Toegangsopties van macOS

Elke Mac, MacBook en iMac werkt op het besturingssysteem macOS. En elke Mac heeft een vergrendelingsscherm. Dat verschijnt vanzelf na het inschakelen van de computer. Zodra de gebruiker inlogt, komen het Bureaublad en Dock van macOS in beeld. Het vergrendelingsscherm voorkomt dat onbevoegden het systeem zomaar kunnen gebruiken. In deze Digitip vertellen we over de verschillende toegangsopties, zoals een wachtwoord en vingerafdruk, en hoe u het instelt.

Toegangsopties van iPhone en iPad

De iPhone en iPad hebben verschillende opties om het toestel te ontgrendelen. Het voorkomt dat andere personen het toestel zomaar kunnen gebruiken. Zodra de gebruiker daarop inlogt, verschijnt het Beginscherm met alle apps. Afhankelijk van het Apple-toestel kunt u kiezen uit verschillende toegangsopties. Bepaal zelf of u met een toegangscode, vingerafdruk of gezicht inlogt. Zo doet u dat.

Toegangsopties van Android

Smartphones en tablets met Android hebben diverse ontgrendelopties. Door ze te beveiligen voorkomt u dat andere personen toegang tot de smartphone of tablet hebben. Na inschakeling van het apparaat verschijnt eerst het vergrendelscherm. Beveilig nagenoeg elk Android-toestel met een wachtwoord, pincode of patroon. Sommige smartphones ondersteunen daarnaast vingerafdruk- en gezichtsherkenning. We leggen de verschillende mogelijkheden uit.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over met een Facebook- of Google-account inloggen bij diensten, tweestapsverificatie of een NL-Alert instellen? Bekijk welke Digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een antwoord