WhatsApp opsommingen bullet points numeriek

Van Microsoft Word naar WhatsApp: hoe maakt u handige opsommingen met uw smartphone?

WhatsApp is tegenwoordig niet alleen een handig communicatiemiddel, maar ook een handige tekstverwerker. Want de razend populaire berichtenapp heeft een paar nieuwe functies toegevoegd, die we al kennen van Microsoft Word. Naast vetgedrukte of cursieve berichten kunt u nu ook opsommingen maken, met zwarte bolletje (ook wel bullet points genoemd) of getallen. Hoe werkt dit precies?

Van Microsoft Word naar WhatsApp: handige opsommingen

Een grote meerderheid van de Nederlanders, jong en oud, maakt dagelijks gebruik van WhatsApp. De smartphone-app krijgt continu nieuwe, praktische functies, waar wij regelmatig tekst en uitleg bij geven. Eind 2023 schrijven we bijvoorbeeld over de mogelijkheid om berichten vast te zetten en het versturen van spraakberichten, die u maar 1 keer kunt beluisteren.

Nu heeft WhatsApp dus wederom nieuwe functies geïntroduceerd. Wilt u een overzichtelijke opsomming maken, bijvoorbeeld van een boodschappenlijstje of de gasten die u voor uw verjaardag heeft uitgenodigd? In Microsoft Word en in e-mails zijn dit soort lijstjes al jarenlang vertrouwde functies, nu kan het dus ook via WhatsApp. En daarvoor gebruikt u eenvoudige trucjes, met behulp van leestekens.

Hoe maakt u een opsomming met bullet points in WhatsApp?

  • Om bullet points aan te maken, begint u uw bericht met een streepje (-) en een spatie.
  • Dan verschijnt het zwarte bolletje automatisch en kunt u het 1e onderwerp voor uw opsomming intypen.
  • Daarna tikt u op de Enter-toets in het aanraakscherm en komt het volgende bolletje op de regel daaronder.
  • Voor Web WhatsApp, op uw laptop, pc of tablet, werkt dit hetzelfde. Maar dan moet u Shift ingedrukt houden en op Enter drukken, om een nieuwe regel aan te maken.
Smartphone opladen batterij
Lees ook: Hoe zit het? Waarom raakt de batterij van uw smartphone na verloop van tijd sneller leeg?

Hoe maakt u een opsomming met cijfers in WhatsApp?

  1. Een numerieke opsomming begint u met een getal, direct daarna een punt en een spatie.
  2. Afhankelijk van bij welk getal u begint, typt u dus 1., 2., 3., 4. et cetera, gevolgd door een spatie.
  3. Daarna typt u zelf uw bericht achter uw cijfertje.
  4. Ook in dit geval sluit u af met Enter, waarna er automatisch een nieuwe regel met het volgende getal verschijnt.

Wat kunt u nog meer doen om uw chatbericht op te maken?

Tekst vetgedrukt maken in WhatsApp kan dus al langer. Daarvoor typt u 2 maal een asterisk  (*), voor en na het gedeelte dat u vet wilt laten drukken. Het schuingedrukt maken van uw bericht werkt op dezelfde manier, maar dan met 2 maal een laag streepje (_). De asterisk en het lage streepje vindt u tussen de bijzondere tekens onder uw toetsenbord, onder de Shift-knop. Verder kunt u nog tekst doorstrepen of in laten springen. Welke tekens u daarvoor gebruikt, ziet u in dit overzicht van WhatsApp. Op de plaats van Message (bericht) typt u uw bericht.

En wat als u een foutje in een reeds verstuurd bericht ontdekt? Dan kunt u, tot 15 minuten na verzending, uw verstuurde bericht nog bewerken. Meldpunt geeft daar in dit artikel meer uitleg over.

(Bron: Archief, MAX Meldpunt, WhatsApp, Bright, iCulture, Android Planet. Foto: Diego Thomazini/Shutterstock)

Geef een reactie