Vrouw wil telefoon opladen. Dit kunt u doen als uw smartphone niet oplaadt.

Dit kunt u doen als uw mobiele telefoon niet oplaadt

U koppelt uw mobiele telefoon aan de oplaadkabel, maar de telefoon maakt geen verbinding. Heel vervelend, maar toch is het niet nodig om uw telefoon gelijk te laten repareren. Wij leggen uit wat u eerst kunt doen.

Onmisbaar

Een smartphone is nog net geen eerste levensbehoefte, maar het is voor veel mensen wel een onmisbaar object. Dat verklaart ook waarom veel mensen gelijk in de stress schieten wanneer ze hun mobieltje niet kunnen opladen. U kunt echter heel wat dingen zelf proberen, voordat u een dure reparatie aan uw telefoon laat uitvoeren.

Oplader of adapter vervangen

Het meest voorkomende probleem is niet de telefoon, maar de oplader. Probeer daarom eerst of de kabel wel verbinding maakt met een ander apparaat, of kijk of uw smartphone wel oplaadt met een andere oplader. Als blijkt dat het niet aan de kabel ligt, kan het aan de oplaadadapter liggen. U kunt dit testen door de kabel aan een andere adapter vast te maken. Indien u een powerbank in huis heeft, kunt u ook proberen om uw telefoon hiermee op te laden. Als uw telefoon met een nieuwe adapter of met een powerbank wel oplaadt, is de adapter het probleem.

Smartphone melding oplaadpoort stof vocht
Lees ook: ‘Er is vocht gedetecteerd in uw oplader-/USB-poort’: wat moet u doen als u deze smartphonemelding krijgt?

Oplaadpoort

Als het niet aan uw kabel of adapter ligt, terwijl de stroom in uw huis wel werkt, dan zit het probleem waarschijnlijk in uw telefoon. Zelfs dan hoeft u niet onmiddellijk uw telefoon te laten repareren. Probeer de oplaadpoort eerst met een dun stokje schoon te maken, bijvoorbeeld met een tandenstoker. Vuil kan zich namelijk ophopen in de oplaadpoort van uw telefoon, waardoor deze geen verbinding meer maakt met de oplader. Kijk wel uit dat u dit niet te hardhandig doet, anders beschadigt u de oplaadpoort. In een eerder artikel leggen we uit hoe u dit het beste kunt doen.

Als u het probleem niet vindt bij de kabel, adapter of oplaadpoort, kunt u de telefoon nog opnieuw opstarten. Als uw telefoon nu nog niet oplaadt, kunt u naar de reparatiewinkel gaan. De kans is dan namelijk groot dat de oplaadpoort vervangen moet worden. Afhankelijk van de telefoon kost dit meestal tussen de 50 en 70 euro.

(Bron: NU.nl, Coolblue, MobileSupplies. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reacties (3)

  jahenke says:

  Wanneer begint uitzending 2 voor 12 weer?

   InekeGF says:

   Iedere vrijdagavond om 20.28 uur op NPO2. Is trouwens al een aantal weken bezig…..

  BobL1952 says:

  Bij bijvoorbeeld Action koop je voor heel weinig geld een spuitbus met lucht.
  Even schuin in de USB poort spuiten en vaak is het probleem verholpen.
  Mocht dat niet vodoende zijn, zet dan de smartphone even uit, zorg dat je wat pure zuivere alcohol hebt en doe een paar druppels in de USB poort.
  Paar keer de steker van de USB kabel er in en er uit (zonder spanning er op natuurlijk) en vaak zijn contactproblemen dan opgelost.
  Even naspuiten met die spuitbus met gecomprimeerde lucht s nog beter om alles weer schoon en droog te krijgen.
  Let wel op, houdt die spuitbus met lucht rechtop en spuit niet te lang, anders kom er erg koude en vochtige lucht uit!