slaapstand

Digitips over batterijbesparing

Elke maand geeft MAX Vandaag u handige tips over het gebruik van digitale media. De nieuwste Digitips staan weer voor u klaar en deze keer leest u over energiebesparing bij uw pc, Samsung apparaten en iPad/iPhone.

Wat is beter, de slaapstand of de pc uitzetten?

Wie zijn computer even niet gebruikt, kan hem op verschillende manieren tot rust laten komen. Maar is het handiger om de computer helemaal uit te zetten of de slaapstand of sluimerstand te gebruiken? Dat hangt helemaal af van uw computergedrag en wensen en wij geven voor alle 3 de opties de voor- en nadelen.

Accuduur Samsung-apparaten verlengen

Het is de schrik van iedere tablet- en smartphonebezitter: de waarschuwing dat de batterij bijna leeg is. Helaas komt die melding meestal eerder dan verwacht. Maar met slimme instellingen kunt u het energieverbruik terugdringen en zo langer doen met de batterij van uw Samsung-apparaat.

Energiebesparing op de iPad/iPhone

Ook van uw iPad of iPhone kunt u met onze tips langer gebruik maken als u die zo instelt dat u energie bespaart. Zo kunt u bijvoorbeeld de helderheid van uw scherm aanpassen of uw apps zo instellen dat ze niet continu op de achtergrond verversen. Zo zorgt u ervoor dat uw apparaat minder snel aan de oplader moet.

Volgende maand vindt u weer nieuwe tips op MAX Vandaag. In de tussentijd ook nog meer lezen over WhatsApp, Windows 10 en DigiD? Bekijk welke digitips wij nog meer voor u hebben!

Geef een reactie