Afdrogen

Zo zullen uw handdoeken en theedoeken beter afdrogen

Heeft u weleens last van een handdoek of theedoek die niet goed afdroogt? Dat kan erg vervelend zijn. Voortaan kunt u dit echter met een simpele truc oplossen. 

Nieuwe handdoek of theedoek

Heeft u een nieuwe theedoek of handdoek gekocht, blijkt deze tijdens het afdrogen niet of nauwelijks vocht op te nemen. Maak u geen zorgen, u heeft geen verkeerde doek op de kop getikt. Hier is een logische verklaring voor. Op nieuwe handdoeken en theedoeken zit namelijk een natuurlijk waslaagje. Daarnaast voegen fabrikanten ook nog verschillende chemische stoffen toe. Hierdoor absorberen de doeken niet of nauwelijks water.

Handdoeken
Lees ook: Stinkende handdoeken? Zo komt u er vanaf

Oplossen

Om deze waslaag en chemische stoffen weg te krijgen, hoeft u niet veel te doen. Laat de handdoeken en theedoeken een nacht weken in koud water met een scheut azijn. Naast het verwijderen van de laagjes, zorgt de azijn er ook voor dat de kleuren van de doeken langer mooi blijven.

handdoeken
Lees ook: Met deze tips komen uw handdoeken vanaf nu altijd zacht uit de wasmachine

Beter afdrogen

Was de handdoeken en theedoeken na het weken op 60 graden, zonder wasverzachter. Een wasverzachter zorgt immers opnieuw voor een laagje op de vezels. Wilt u de doeken wel zachter krijgen, dan kunt u ook hiervoor azijn gebruiken. Laat ze na het wassen aan de lucht drogen en u zult zien dat de handdoeken en theedoeken hierna beter afdrogen.

(Bron: RTL Nieuws, Libelle, Flair. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reactie

    lentewind says:

    Als ze aan de lucht gedroogd zijn en je strijkt ze daarna drogen ze nog beter.