Een vrouw maakt een spiegel schoon.

Zo maakt u een spiegel (streeploos) schoon

Veel huishoudelijke klussen komen regelmatig terug. Zo ook het schoonmaken van de spiegel. Of die nu in de badkamer hangt of ergens anders in huis, vlekken komen er snel op. Hoe maakt u die dan het beste schoon?

Maak een spiegel schoon met een sopje

Het beste is om een sopje te maken met warm water en een klein beetje (mild) afwasmiddel. Gebruik hierbij een zachte doek. Een microvezeldoek kan ook, maar zorg dat u dan een speciale voor glas en spiegels heeft. De algemene, multifunctionele doek kan het oppervlak beschadigen. Een (stevig) stuk keukenpapier werkt ook. Gebruik een andere zachte doek om droog te wrijven.

Zitten er nog strepen op?

Zitten er daarna nog wat strepen op de spiegel? Pak er dan een krant bij en vouw deze tot een prop. Maak die wat vochtig en wrijf daarmee over de strepen. Ze zullen dan verdwijnen.

ramen lappen
Lees ook: Ramen lappen zonder strepen, zo lukt het

Andere manieren om een spiegel schoon te maken

Daarnaast is het ook mogelijk om met andere middelen de spiegel schoon te maken. Denk aan glasreiniger en schoonmaakazijn. Meng het azijn met dezelfde hoeveelheid warm water en giet in een sprayflacon. Spuit dit op het oppervlak en wrijf schoon met een zachte doek.

Een beslagen spiegel voorkomen

Dan is de spiegel schoon, maar is het fijn als hij niet beslaat. In de badkamer of wanneer u er een in de keuken heeft hangen, zal door condens gaan beslaan. Gelukkig zijn daar ook trucjes voor. Eén daarvan is scheerschuim gebruiken. De andere kunt u in het artikel hieronder lezen.

spiegel
Lees ook: Zo voorkomt u een beslagen spiegel in de badkamer

(Bron: Badkamerwinkel, Westwing, RTL Nieuws, archief. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reactie

    Margeaux says:

    Scheerschuim om condens te voorkomen help hier voor geen meter. Verschillende merken scheerschuim daarvoor gebruikt.