Een hand met scheerschuim.

Scheerschuim is voor meer te gebruiken dan alleen tijdens het scheren

Zowel mannen als vrouwen gebruiken scheerschuim om zichzelf te ontharen. Of het nou de baard of benen zijn, met het schuim en een mesje haalt u zo het haar weg. Maar de bus scheerschuim is voor meer handig, dan alleen ontharen.

Beslagen badkamerspiegel

Zo blijkt scheerschuim handig te zijn op meerdere plekken in huis. Om nog even in de badkamer te blijven, waar het scheren normaal gesproken gebeurt, is het spul ook handig voor de spiegel. Door de vochtige lucht in de badkamer beslaat deze nogal snel.

Er zijn meerdere manieren om dit tegen te gaan. Maar scheerschuim is er daar 1 van. Smeer de spiegel in met het schuim. Gebruik geen water hierbij. Wrijf het uit met een droge doek en de spiegel beslaat voorlopig niet meer. Er zit nu namelijk een laagje over de spiegel heen.

Haarborstel schoonmaken

Een haarborstel zit na verloop van tijd vol met stof en ander vuil uit het haar. Dit is vaak lastig schoon te krijgen. Met scheerschuim gaat dit makkelijker. Verwijder eerst zo veel mogelijk haar uit de borstel. Spuit hem daarna vol met scheerschuim en laat even intrekken. Spoel de borstel af onder de kraan en hij is weer schoon.

Scheerschuim om uw handen schoon te maken na het verven

Als we wat geverfd hebben in huis, komen er vaak wat spetters verf op onze handen. Bij wateroplosbare verf kan het prima onder de kraan afgespoeld worden. Maar dat lukt niet altijd. Scheerschuim kan hierin helpen. Spuit wat schuim in de handen, wrijf en spoel af. De verf zou hiermee verdwenen moeten zijn.

De oven schoonmaken met scheerschuim

Is de oven vanbinnen vies en vet? Dan biedt ook hier scheerschuim een oplossing. Spuit de zijkant en bodem in met schuim en zet de oven aan voor 30 minuten op 50 graden. Het scheerschuim weekt zo alle vetresten los. Veeg met een doek de oven schoon en voilà!

Kalkaanslag verwijderen

Onlangs schreven we al een artikel dat u met bakpapier kalkaanslag op RVS kranen kunt verwijderen. Maar dit lukt ook met scheerschuim. Breng het schuim aan op de kraan (of iets anders van roestvrijstaal) en wrijf het na met een doek. De kalkaanslag verdwijnt en de kraan blinkt weer.

(Bron: AD, VT Wonen, RTL Nieuws, Libelle.be. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie