glasreiniger

Deze oppervlakken kunt u beter niet schoonmaken met glasreiniger

Glasreiniger, zoals de naam al zegt is dit goedje in ieder geval geschikt om glas mee te reinigen, maar sommige mensen gebruiken het om nog veel meer mee schoon te maken. Toch zijn er bepaalde oppervlakken in huis die u beter niet met glasreiniger kunt schoonmaken. 

Elektronica schermen

Glasreiniger is heel geschikt om spiegels, ruiten en douchewanden mee aan te pakken. Daarom klinkt het misschien logisch om dit middel ook te gebruiken bij het schoonmaken van schermen van elektronica zoals televisie- en laptopschermen. Dit is echter niet het geval, glasreiniger kan namelijk zorgen voor beschadigingen aan sommige schermen. U kunt daarom beter een speciale reiniger gebruiken of gewoon kiezen voor een (microvezel)doekje en een klein beetje water.

schoonmaken
Lees ook: Toetsenbord, muis en beeldscherm schoonmaken: zo reinigt u de apparatuur van uw computer

Autoruiten

Ondanks dat autoruiten toch echt van glas zijn, is glasreiniger er niet het juiste schoonmaakmiddel voor. Er kunnen hierdoor namelijk strepen en wazige vlekken op de ramen ontstaan, die het zicht tijdens het rijden belemmeren. Wanneer u getinte ruiten heeft kan glasreiniger zelfs permanente schade veroorzaken.

Aanrechtblad van natuursteen

Glasreiniger is er misschien niet het juiste schoonmaakmiddel voor, maar op een normaal aanrechtblad kan het niet veel kwaad om te gebruiken. Dit zit wel anders bij een aanrecht van graniet of marmer. Voor deze steensoorten is glasreiniger namelijk een te agressief middel, wat voor permanente schade en vlekken kan zorgen. Voor het schoonmaken van een aanrecht gemaakt van natuursteen kunt u dus beter een minder agressieve reiniger gebruiken.

Hout

Ook hout en glasreiniger zijn geen goede combinatie. Zeker op onbewerkt hout kan glasreiniger voor vervelende vlekken zorgen, inplaats van dat het uw houten oppervlak schoonmaakt. Dit geldt overigens niet voor hout met een dikke glanslaag, denk bijvoorbeeld aan parket. Daarvoor is glasreiniger juist wel zeer geschikt.

(Bron: Vriendin.nl, TipsEnWeetjes.nl)

Geef een reactie