Philodendron Birkin

Philodendron Birkin

De Philodendron Birkin is een opvallende verschijning, die in korte tijd erg gewild geworden is. Hij staat samen met onder andere de Strelitzia nicolai, Ficus lyrata en Monstera op de lijst met populairste kamerplanten van dit moment. Het is niet alleen een prachtige bladplant, hij is ook nog eens redelijk makkelijk qua verzorging.

Standplaats

Niet te zonnig, maar ook niet te donker. Als u hier rekening mee houdt, dan kan Philodendron Birkin op heel veel plekken in huis staan. Op een te lichte plek raken de bladeren beschadigd door de zon. Te weinig licht gaat ten koste van de mooie bladtekening, de bladeren zullen dan uiteindelijk helemaal groen worden, zonder de karakteristieke witten lijnen. In een kamer op het zuiden houdt u de plant gelukkig door hem een paar meter de kamer in te plaatsen en dus niet direct in de vensterbank te zetten. In een kamer op het noorden moet hij juist wel zo dicht mogelijk bij de ramen staan.

Philodendron Birkin

Philodendron Birkin met vervaagde bladtekening.

Water geven

De Philodendron Birkin staat liever niet in te natte grond. Laat de kluit tussen de gietbeurten daarom steeds eerst weer licht opdrogen. Afhankelijk van de warmte van zijn standplaats, de luchtvochtigheid en de lichtinval zal dit in de praktijk neerkomen op eens in de 1 á 1,5 weken gieten. Hij houdt van een hoge luchtvochtigheid. Is de lucht in het vertrek waar hij staat aan de lage kant, sproei dan regelmatig. Dit houdt hem ook meteen stofvrij en zo kunt u optimaal van zijn sterke kanten blijven genieten.

Philodendron Birkin

In de lente en zomer heeft hij plantenvoeding nodig. Geef dat zo om de week tijdens het gieten of houd de gebruiksaanwijzing op de verpakking aan.

Verpotten

U houdt uw Philodendron Birkin vitaal door elke 2 jaar te verpotten. Controleer of zijn wortels nog genoeg ruimte hebben om te groeien en geef hem anders zo nodig een grotere maat pot. Kan hij wel in dezelfde pot blijven staan, voeg dan een laagje verse aarde onderin de pot toe en vul af met een dun nieuw laagje bovenop de kluit. Soms is het nodig een plant direct na aankoop te verpotten. Ze worden namelijk vaak in zo klein mogelijke potten verkocht. Het is dan beter voor de plant om hem direct al te verpotten naar een grotere pot, zodat hij de beschikking heeft over voldoende ruimte en voedingsrijke bodem. Kies echter niet voor een te grote maat, want dan loopt u het risico dat er teveel water vastgehouden wordt, waar deze plant niet tegen kan.

Snoeien

De Philodendron Birkin hoeft niet gesnoeid te worden, maar eventueel lelijk geworden blad kunt u wel uit de plant snijden of knippen.

niet giftige kamerplanten
Lees ook: 11 niet giftige kamerplanten voor huisdieren

Giftig

Philodendron Birkin is giftig, houd hem dus uit de buurt van huisdieren en kleine kinderen.

Geef een reactie