Groene Vingers met MAX met Mascha de Rooij

Mascha de Rooij deelt plantentips in Groene Vingers met MAX

In Nederland houden we van planten, gemiddeld hebben we er dertien in huis. Toch blijkt de verzorging soms een grote uitdaging. Mascha de Rooij deelt in de nieuwe videoreeks Groene Vingers met MAX tips voor zowel kamer– als tuinplanten. De reeks is vanaf vandaag te zien hier op MAX Vandaag.

Tips over kamer- tuinplanten

In Groene Vingers met MAX legt Mascha de Rooij onder meer uit welke planten er geschikt zijn voor de koudere plekken in huis. Ook deelt ze tips over de verschillende bestrijdingsmiddelen tegen rouwvliegjes in kamerplanten. En de pannenkoekplant: tegenwoordig zijn ze overal te zien. Het is niet de moeilijkste plant, maar heeft wel wat gebruiksaanwijzingen. En er zijn meerdere redenen waarom een plant bruine randen heeft. De belangrijkste oorzaken worden op een rij gezet én u ziet wat u eraan kunt doen. Ook een trend wordt uitgelicht: hydroponie. Mascha laat stap voor stap zien, hoe deze plant in met wortels in het water zelf maakt en verzorgt.

“Ik houd van groen in mijn huis, van zowel bloemen als planten”, vertelt Mascha de Rooij. “Het verzorgen van planten is vaak makkelijker dan je denkt en dat laat ik graag zien. De tips zijn praktisch en meteen toe te passen: zo staan de planten langer en heb je er meer plezier van”, aldus Mascha.

Groene Vingers met MAX: tips lezen en zien

Waarom een videoreeks? Naast lezen over hoe u een plant verzorgt, is het ook handig om te zien hoe u dat doet. In de video’s legt Mascha de tips stap voor stap uit. Op de pagina Groene Vingers met MAX voegen we regelmatig nieuwe video’s toe. Meer tips over tuinieren en kamerplanten vindt u op MAX Vandaag in het uitgebreide kamerplantenoverzicht en op de pagina tuin & balkon.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie

Reactie

    Tinika51 says:

    Leuke en begrijpelijke uitleg van de verzorging van planten. Bedankt