krassen op glazen

Krassen op een glas? Zo krijgt u ze er eenvoudig uit

Of u de vaat nu met de hand doet of in de afwasmachine, krassen op glazen zijn onvermijdelijk. Maar gooit ze niet weg, want met een paar simpele trucjes zijn de krassen zo verdwenen. 

Tandpasta tegen krassen

Dat tandpasta een handig (huishoud)middel is, waar u niet alleen uw tanden mee schoon krijgt, hebben we al eerder beschreven. Maar ook tegen krassen in glazen is het een zeer effectief middel. Het is in dit geval belangrijk om een witte tandpasta te gebruiken, dus geen gel. En bij voorkeur één met zuiveringszout. Maak het glas schoon met water en een doekje en laat het goed drogen. Neem vervolgens een (microvezel)doekje, maak nat met lauwwarm water en doe er een heel klein bolletje tandpasta op. Wrijf de tandpasta in draaiende bewegingen een seconde of 30 over de kras op het glas. Als het goed is de kras verdwenen. Zo niet? Herhaal de procedure dan nog een keer tot hij volledig weg is.

Draaiende beweging

Datzelfde zuiveringszout, ook wel bekend als baking soda, kunt u ook puur gebruiken om krassen te verwijderen. Het lijkt niet logisch om een schurend middel te gebruiken tegen krassen, maar toch helpt het. Belangrijk is wel dat u het verdund gebruikt. Meng een eetlepel zuiveringszout met eetlepel water. Roer door tot het een egale massa is. Neem vervolgens een doekje en wrijf in draaiende bewegingen over de kras. Spoel het glas goed en wrijf nog met een vochtige doek na. Als het goed is, staat het glas er weer stralend en krasvrij bij. Metaalpoets is ook een middel wat u kunt gebruiken. Dit kan rechtstreeks op het schone glas. Omdat het wat agressiever is kunt u het niet herhalen. Dan ontstaan er juist weer krassen. Vergeet niet het glas goed af te spoelen.

Nagellak helpt ook

Maar niet alleen tandpasta is zo’n makkelijke helper bij krassen. Ook nagellak helpt. Dan natuurlijk niet een fris-rode kleur, maar de blanke variant. Ook hiervoor geldt dat het glas eerst goed schoongemaakt moet worden en droog moet zijn. Breng vervolgens een tipje nagellak aan op de kras. Nu moet u even geduld hebben, want de lak moet minstens een uur drogen. Het is beste een secuur klusje, want het beste resultaat krijgt u als u de lak zoveel mogelijk op de kras aanbrengt en niet daarbuiten. Neem na een uur een (microvezel)doekje met een heel klein beetje nagellakremover en wrijf heel licht over de kras om de laatste restjes lag te verwijderen. En weg is de kras!

Lees ook: Dit kunt u allemaal schoonmaken met een citroen11 tips om stickers en lijmresten eenvoudig te verwijderen,  Zelf vlekken en geuren verwijderen van het vloerkleed, zo doet u datWat is baking soda en wat kunt u er allemaal mee doen?

(Bron: Margriet, Gezonderleven.com, archief)

Geef een antwoord