tandpasta

Tandpasta is niet alleen goed om tanden mee schoon te maken

Het ligt waarschijnlijk ook bij u in de badkamer: tandpasta. Bijna iedereen gebruikt het om dagelijks de tanden mee te poetsen. Maar het blijkt niet alleen goed te zijn om de tanden schoon te maken. Voor veel meer schoonmaakklussen is tandpasta ideaal. En daar is geen peperdure tandpasta voor nodig, gewoon de meest goedkope (wel de witte) versie kunt u hiervoor gebruiken.

Kranen en spiegels

Om in de badkamer te beginnen, want tandpasta werkt goed om uw kranen weer te laten glimmen. Chroom en zilver gaan schitteren nadat ze zijn behandeld met tandpasta. Poets de kranen in de badkamer, of in de keuken, met een beetje tandpasta. Neem vervolgens af met een droge doek en de kranen zien er weer uit als nieuw. Deze methode werkt ook voor zilveren sieraden of bestek.

Dan is er nog iets in de badkamer waarbij tandpasta de helpende hand bij biedt: een beslagen spiegel. Maak de spiegel in de badkamer schoon met tandpasta en een vochtige doek en de spiegel zal niet meer beslaan. De pasta laat een heel dun laagje achter wat niet gevoelig is voor condens. Dus geen beslagen spiegel meer als u net onder de douche vandaan komt.

Kringen op tafel

Maar het kan meer. Want ook houten tafels krijgt u ermee schoon. Heeft u wit uitgeslagen (water)kringen op het blad? Met een vochtige doek en tandpasta behoren de kringen tot de verleden tijd. door het licht in te wrijven, poetst u de vlekken er zo uit.

Schitterende ramen en muren

Misschien dat het niet als eerst in u opkomt, maar u krijgt ook uw ramen schoon met tandpasta. Het is een ideaal middel tegen vliegenpoep, u poetst het er zo mee weg. Gebruik ook hier een vochtige doek met wat pasta erop, en schoon zijn de ramen. Heeft u vlekken op de witte muur? Tip de plekken aan met een vochtige doek en een beetje tandpasta en de vlekken gaan als vanzelf weg. Ook handig als u gespetterd heeft met koken.

De auto krasvrij

Zijn de koplampen van de auto in de loop van de jaren wat dof geworden en schijnen ze minder fel. Doe er dan wat tandpasta op en wrijf zachtjes uit en ze zullen weer schijnen als nooit tevoren. U kunt er zelfs kleine oppervlakkige krasjes mee verwijderen. Pas hier wel mee op, want u kunt natuurlijk gemakkelijk de lak beschadigen als u te diep en te hard wrijft.

Witte gympen

Goed nieuws voor wie graag witte gympen draagt, want tandpasta helpt de gympen wit houden. Smeer de vuile delen met een vochtige doek en tandpasta in en het vuil is weg voor u er erg in heeft. En voor wie last heeft van muggenbeten is er ook goed nieuws. Niets geen dure middeltjes, gewoon een klein beetje tandpasta op de bult en de jeuk wordt direct minder.

(Bron: Eigen Huis & Tuin/Margriet)

Geef een reactie

Reacties (8)

  Robertjc says:

  GEWELDIG!! Wat een leuke, bruikbare tip. Altijd prettig om op een eenvoudige en goedkope manier je wooncomfort te verhogen. Overigens kan ik er nog een tip aan toevoegen:
  Ik gebruik witte tandpasta, waarvan ik al jaren een tube bewaar in ‘de la waar alles in ligt’, om boorgaten of -gaatjes te dichten. Ik doe dat met een piepklein spateltje, dat ik voor een paar centen bij de bouwmarkt heb gekocht. Maar je kunt het ook met je vinger doen.
  Fijn Pinksterweekend!
  Robert

  johanna78 says:

  Nog een tip. Ideaal om brandwondjes mee te koelen.

  Pieter den Hertog says:

  NOG EEN TIP: MET WITTE TANDPASTA KUN JE OOK ALLE RAMEN VAN DE CARAVAN WEER HELDER KRIJGEN: VOCHTIGE DOEK MET WAT TANDPASTA EROP EN POETSEN MAAR. (voor als je je verveeld op de camping)
  veel succes, groeten van Pieter.

  beppie1 says:

  geweldig deze tips bedankt

  Shilo says:

  Ook goed voor krassen op een bril.

  Bebbeke says:

  Ik deed er vroeger mijn poster er mee op het behang plakken

  vrijevogel says:

  Als je denkt, dat je een koortslip krijgt meteen tandpasta erop smeren. Dat helpt enorm goed !

  Jimmy van Dalm says:

  Tandpasta helpt ook goed om aanslag (kalk) op je inductiekookplaat weg te poetsen.