kerstplanten

Kamerplanten voor extra kerstsfeer in huis

Naast de kerstboom voegen ook planten als de kerstster en amaryllis veel sfeer toe tijdens de feestdagen. Bekijk hieronder een tiental suggesties. In ons kamerplantenoverzicht vindt u de verzorgingswijze van deze planten.

Amaryllis (Hippeastrum)

Als er 1 plant is die geliefd is rondom kerst, dan is het de Amaryllis wel. Met zijn enorme, vaak dieprode bloemkelken is het dan ook een echte blikvanger. Maar ook de andere bloemkleuren komen zeker in aanmerking. Afhankelijk van uw voorkeur en kleur van de versieringen in uw interieur. Zoals de roomwitte, roodwitte en zalmroze variant.

Kamerplanten Kamerplanten

Ardisia crenata

Wat minder bekend, maar zeker niet minder feestelijk, is de Ardisia crenata, met zijn helderrode bessen en donkergroen blad. De bessen komen vanaf november aan de plant en blijven er tot ver na de feestdagen aan zitten. Leuk detail is dat hij in de zomer bloeit en dan dus ook weer sierwaarde heeft.

Cyclaam

Om ook de koelere plekken in huis een feestelijk tintje te geven is de Cyclaam een zeer geschikte kandidaat. Ze zijn in mooie kersttinten te koop, zoals dieprood en sneeuwwit. Tijdens het kerstdiner kunt u ze dan bijvoorbeeld wel tijdelijk naar de woonkamer halen om de eettafel mee op te sieren.

Kamerplanten

Flamingoplant (Anthurium)

Een roodbloemige Flamingoplant ziet er in combinatie met zijn donkergroene blad uit alsof hij voor kerst gemaakt is. Extra leuk is de hartvorm van het blad, waarmee het ook meteen een geschikt cadeau is voor een geliefde persoon tijdens de feestdagen. Vanwege die hartvorm van het blad is de Flamingoplant overigens ook een populaire gift met Valentijn.

Gardenia

De gardenia is niet alleen voorzien van diep kerstgroen blad, maar ook van mooie, roomwitte bloemen, die ook wel aan rozen doen denken. Het extra voordeel van deze plant is daarnaast dat hij een heerlijke geur verspreidt.

Kalanchoë

De Kalanchoë blossfeldiana is er in vele tinten en een aantal exemplaren ervan bij elkaar geeft een bonte boel. Maar zet u een groepje planten in dezelfde of hooguit 2 kleuren bij elkaar, bijvoorbeeld in wit- en roodtinten en legt u er bovendien kerstversieringen bij, dan geeft het geheel meteen een kerstige sfeer.

Kamerplanten

Kamerden (Araucaria heterophylla)

Een plant die ook zeker in aanmerking komt is de kamerden. Met zijn uiterlijk doet hij denken aan een kleine kerstboom. Zeker als u er ook nog voorzichtig een feestelijke slinger of hele lichte kerstballen in hangt. Of takken met bessen in de potgrond steekt.

Kamerplanten

Kerstcactus: Schlumbergera

Aan het einde van de herfst of het begin van de winter komt de kerstcactus tot bloei en met een beetje geluk (of sturen) bloeit deze lidcactus tijdens de kerstdagen ook. Daar dankt hij dan ook zijn naam aan. Daarnaast wordt hij rondom deze dagen ook vaak volop bloeiend te koop aangeboden. In verschillende tinten, dus voor ieder wat wils.

Kamerplanten

Kerstster: Euphorbia pulcherrima

Nog een plant, die net als de kerstcactus het woord kerst al in zijn naam heeft, is de kerstster. Deze plant heeft tijdens de decembermaand dan ook zeker niet te klagen over populariteit. Hij is tegenwoordig in allerlei formaten te koop, van miniversie, tot flink uit de kluiten gewassen planten. Dus er is keuze voor welke plek dan ook in huis. Zet bijvoorbeeld een miniversie bij elk bord op tafel, die de gasten achteraf mee naar huis mogen nemen.

Potroos

Met 1 exemplaar of een klein groepje potroosjes bij elkaar, in de kersttinten rood en wit heeft u wekenlang bloeiplezier in huis. Zeker als u steeds de uitgebloeide bloemen verwijdert. U heeft de keuze uit groot- en kleinbloemigen, mini’s en potrozen op stam.

Kamerplanten

Welke kamerplant geeft u een echt kerstgevoel?

Geef een reactie