vaatwastabletten

Dit kunt u ook schoonmaken met vaatwastabletten

Vaatwastabletten zijn primair bedoeld om de vuile vaat mee schoon te maken, maar u kunt er nog veel meer mee. Deze tabletten zijn ook ideaal om de volgende apparaten en plekken in huis mee schoon te maken.

Vieze ovens

Aangekoekt vuil op de bodem van uw oven? Met een niet-vloeibaar vaatwastablet is het zo weg. Volgens de Engelstalige schoonmaakwebsite Cleverly werkt het extra goed als u het vuil eerst 10 minuten laat weken in warm water. Daarna gaat u voorzichtig met een vaatwastablet over het vieze oppervlakte. Als het goed is laat het vuil dan los en kunt u het zo wegvegen met een doekje. Als dit niet het geval is kunt u ook een vaatwastablet oplossen in warm water en dit goedje aanbrengen op de hardnekkige plekken. Laat dit een paar uur trekken zodat het vuil goed kan loskomen.

Aangekoekte ovenschalen en pannen

Ook ovenschalen en pannen die u niet schoon krijgt in de vaatwasser of met de hand kunt u behandelen met een vaatwastablet. Het enige wat u hoeft te doen is de pan of de overschaal te vullen met warm water en hier een vaatwastablet in de gooien. Laat het voor het beste resultaat een nachtje staan. Let op: nadat u het water weggooit moet u de pan of de schaal wel goed omspoelen, want het kan zijn dat er restjes vaatwastablet achterblijven.

Een vaatwastablet kan helpen een aangekoekte ovenschaal weer blinkend schoon te krijgen.

Toilet of vuilnisbak

Ook de vuilnisbak en het toilet schijnt u goed te kunnen schoonmaken met een vaatwastablet. U vult ze met warm water en laat hier een vaatwastablet in oplossen. Het wegscrobben van het vuil gaat daarna vermoedelijk een stuk makkelijker.

Vlekken in kleding

Ja, echt, vaatwastabletten schijnen ook vlekken uit kleding te kunnen verwijderen. Dit werkt vooral goed met vaatwastabletten met vloeibare vulling. Zo werkt het: u prikt gaatjes in het tablet en wrijft de inhoud op de vlek. Vervolgens doet u het kledingstuk in warm water en laat u het 10 minuten staan. Daarna wast u het op de reguliere manier. Als het goed is, is de vlek als sneeuw voor de zon verdwenen als u het kledingstuk uit de machine haalt.

Frituurpan

De frituurpan kan soms wel een opfrisbeurt gebruiken en ook daarbij kan een vaatwastablet een handje helpen. Gebruik hiervoor de harde tabletten, dus niet de vloeibare. Zorg eerst dat u de frituurpan helemaal leegt en vul deze daarna voor 2/3e met warm water. Doe er niet meer in, want zodra u het vaatwastablet erbij doet zal het behoorlijk gaan borrelen. Het overgebleven vet in de pan zal loslaten door de toevoeging van het vaatwastablet, waardoor deze na deze schoonmaakbeurt weer zo goed als nieuw is.

Meer schoonmaaktips

Op zoek naar meer schoonmaaktips? OP MAX vandaag vindt u er verschillende. Wat dat u bijvoorbeeld van deze?

Dit kunt u allemaal schoonmaken met een citroen

Uw handtas schoonmaken? Reinigen kan met deze methoden

Schoonmaken met ketchup en cola

Krassen op een glas? Zo krijgt u ze er eenvoudig uit

(Bron: Cleverly, Daily Mail, Roomed)

Geef een reactie

Reacties (3)

  quilter says:

  Ook de thermoskan voor de koffie wordt schoon met een vaatwasblokje en kokend water even laten weken en er komt soms zwart koffiesterkte vanaf

  Thibaud TC says:

  hardnekkige vlekken in een oven kunnen ook met een (scheer)mesje dat voor het schoonmaken van de kookplaat bestemd is schoongemaakt worden. Er is geen verschil tussen een glazen kookplaat en een emaille bakplaat, het is alle twee glas.

  Hanneke60 says:

  Zag gisteren een programma en dat ging over de vetluis in de wasmachine, zij gooide 2 vaatwastabletten in de machine zette hem op 90 graden en de machine was weer blinkend schoon