broodrooster schoonmaken

Broodrooster schoonmaken, met deze tips houdt u uw apparaat fris

Ook zonder schoonmaken zal een broodrooster het langere tijd zonder problemen blijven doen. Echt fris is hij dan op den duur echter niet meer. Bekijk tips om de verschillende onderdelen van uw broodrooster schoon te maken na gebruik.

Afkoelen

Ga pas aan de slag als uw broodrooster is afgekoeld en zorg dat de stekker uit het stopcontact is.

Kruimels en kruimellade

De meeste broodroosters zijn voorzien van een kruimellade. Leeg die na elke paar keer roosteren, zodat de kruimels of eventuele kaasresten niet aankoeken of bederven. Kan de lade helemaal eruit was hem dan af onder de kraan en droog goed voordat u hem terugplaatst. Neem hem anders af met een vochtige doek. Geen kruimellade of veel kruimels in de broodrooster zelf? Schud hem dan ondersteboven uit boven de gootsteen of vuilnisbak.

De buitenkant

Ook op de buitenkant kunnen vlekken ontstaan. Bijvoorbeeld doordat de broodrooster bovenop de keukenkastjes staat en daardoor vettig of plakkerig wordt. Gebruik een niet te natte doek met een klein beetje allerreiniger. Ontstaat er toch wat sop op het apparaat, verwijder dit dan met een schoon, licht vochtig doekje. Droog vervolgens met een katoenen theedoek of droge keukendoek. Een broodrooster van roestvrijstaal kunt u met wat schoonmaakazijn oppoetsen.

geroosterd brood
Lees ook: Geroosterd brood, lekker maar is het wel een gezonde keuze?

De binnenkant

Ga bij het schoonmaken van de binnenkant voorzichtig te werk. De interne oppervlakken zijn vaak kwetsbaar of mogen niet nat worden. Verwijder aangekoekte kruimels of vlekken met een kwastje, schone tandenborstel of vrijwel droge doek. Schud hem hierna ook weer ondersteboven uit.

Losse onderdelen

Doet uw broodrooster ook dienst als tostimaker, met daarvoor bedoelde losse tosti-ijzers of heeft hij andere losse onderdelen die vies geworden zijn? Haal die dan uit het apparaat en was ze met een sopje en droog voor u ze terugplaatst.

Lees ook: zo maakt u harde broodjes en stokbrood een dag later weer knapperig.
Waarom een bruine boterham niet gezonder is dan een witte.
Is een tosti ongezonder dan een gewoon broodje kaas?
De afzuigkap schoonmaken wordt een koud kunstje met deze tips.
Zo maakt u uw keukenapparaten goed en veilig schoon.

(Bron: Kookfans, Margriet, Libelle, Dagaanbiedingen)

Geef een reactie