Verbrand vet verlaat ons lichaam op deze onverwachte manier

Hoe vet ons lichaam binnenkomt weten we allemaal: wanneer u meer calorieën eet dan verbruikt, wordt de overtollige energie opgeslagen als vet en komen we wat kilo’s aan. Als u dan vervolgens veel gaat bewegen of minder besluit te eten, verdwijnen die overtollige kilo’s weer. Maar waar gaat dat vet dan heen?

Onverwachte manier

Er zijn veel misvattingen over wat er met vet gebeurt wanneer u het verbrandt door bijvoorbeeld te sporten. Sommige mensen denken dat vet wordt omgezet in energie en anderen geloven weer dat vet spiermassa wordt als u maar genoeg traint. Toch is dit niet waar. Wanneer u vet verbrandt blijft het verbrande vet namelijk niet in ons lichaam, maar verlaat het vet het lichaam. Dit gebeurt deels via onze ontlasting en deels door het uit te zweten. Maar dit is niet de enige manier waarop het lichaam van vet afkomt. Het grootste deel van het vet raken we namelijk op een andere, onverwachte manier kwijt.

Vet uitademen

Dat doen we namelijk door het vet uit te ademen. Vet is opgebouwd uit de atomen koolstof, zuurstof en waterstof. Wanneer u vet verbrandt worden deze atomen omgezet in water en CO2. Stel, u valt 10 kilo af, dan wordt 1,6 kilo omgezet in water. Dit verlaat het lichaam door te zweten en via de ontlasting. Maar de 8,4 kilo verbrand vet die overblijft moet uw lichaam natuurlijk ook uit. Dit is de koolstof uit de vetcel wat is omgezet in kooldioxide. De kooldioxide wordt vervolgens via het bloed naar uw longen getransporteerd, waarna u het simpelweg uitademt.

Makkelijk kilo’s kwijtraken?

Vet uitademen laat afvallen wel erg makkelijk klinken. Maar het is niet het uitademen van het vet wat ervoor zorgt dat u die overtollige kilo’s kwijtraakt. Om af te vallen moet het vet namelijk eerst afgebroken worden en om dat voor elkaar te krijgen zult u toch eerst calorieën moeten verbranden door bijvoorbeeld te sporten. Gelukkig heeft MAX Vandaag ook tips om het afvallen beter vol te houden.

(Bron: Quest, Telegraaf)

Geef een reactie

Reactie

  1. Henk Top says:

    Misvatting wat er met vet gebeurd gebeurt moet met een t