slechte adem

Slechte adem? Deze natuurlijke middeltjes kunnen helpen

Het is vervelend, maar bijna iedereen heeft er weleens last van: een slechte adem. Soms lijkt goed tandenpoetsen gewoonweg niet te helpen, gelukkig zijn er ook andere oplossingen om een slechte adem tegen te gaan. Heeft u de volgende 4 natuurlijke manieren al eens geprobeerd?

Komkommer

Een komkommer heeft allerlei handige eigenschappen, zo werkt een schijfje van deze groene vrucht ook als een frisse schoonmaakbeurt voor uw mond. Dit doet u door een plakje af te snijden en deze vervolgens rond te laten gaan in uw mond. Laat het plakje komkommer vervolgens nog even tegen uw gehemelte rusten. Op deze manier ruimt de komkommer als het ware het gros van de bacteriën uit uw mond op, hopelijk ook de bacteriën die voor het onfrisse geurtje zorgen.

Avocado

Avocado is net zoals komkommer geschikt voor van alles. De vrucht zorgt helpt schadelijke bacteriën in de maag te neutraliseren en pakt een slechte adem daarom bij de bron aan. Want veel slechte bacteriën in de maag komen naar boven als een vervelende geur. Het is dus niet alleen lekker om eens in de zoveel tijd een avocado te eten, maar ook heel nuttig.

Kaneel

Een slechte adem ontstaat in veel gevallen doordat de bacteriën in uw mond uit balans zijn. Uit onderzoek is gebleken dat dagelijks gorgelen met een mengsel van water, kaneel en honing de slechte bacteriën uit uw mond kan houden. Dit heeft te maken met de antibacteriële werking van de specerij.

Zonnebloempitten

Misschien onverwachts, maar ook zonnebloempitten kunnen een slechte adem tegengaan. Wanneer u na het eten op een paar van deze pitjes kauwt en daarna een glas water drinkt, helpt dit om de geurtjes die het eten in uw mond heeft achtergelaten te verminderen.

Oorzaak achterhalen

Verdwijnt uw slechte adem na het uitproberen van deze trucs nog niet? Dan is het goed om te achterhalen wat de oorzaak van uw slechte adem is. In dit artikel vindt u daar verschillende handige tips voor.

(Santé, Archief)

Geef een reactie