raad

Raad Gevraagd: “moet ik mijn vermoeden van ouderenmishandeling melden?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Ronald woont naast een oudere man die wekelijks bezoek krijgt van  de thuiszorg. De laatste tijd hoort Ronald steeds vaker onheilspellende geluiden door de muur heenkomen als de thuiszorg er is. Hij vraagt zich af wat hij hier mee moet.

“Ik woon al jaren in een galerijflat en heb sinds die tijd dezelfde buren. rechts van mij woont een vrouw van  in de 70 en rechts van mij en man van ongeveer dezelfde leeftijd. Mijn buurman krijgt een in de week bezoek van de thuiszorg, maar volgens mij zijn deze bezoekjes niet altijd even prettig voor mijn buurman. Ik hoor de thuiszorgmedewerker vaak tegen hem schreeuwen, om maar een voorbeeld te noemen. Mijn buurman kan zich niet zo goed verweren tegen het verbale geweld  en dat baart mij zorgen. Ik vraag me af wat ik nu het beste kan doen. Wat zou u doen? Ik ben er natuurlijk nog nooit zelf bij geweest als het gebeurde.”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier

Geef een antwoord

Reactie

  1. Hanneman says:

    Dat uw oplettendheid u naar MAX heeft geloodst voor een advies of minstens de melding van deze kwestie is fantastisch. Maar het moet sneller en directer. Op z’n zachtst gezegd buitengewoon acuut. Als uw vermoeden klopt dan is bij uw buurman iets vreselijks aan de gang. U woont al jaren naast elkaar dus stel ik mij voor dat u in een gesprek met uw buurman kunt uitvissen welke organisatie de thuiszorg aan hem levert. Een volgende stap lijkt mij dat u deze organisatie belt. U kunt dan duidelijk uw vermoeden of vraag bij de verantwoordelijken leggen en een verzoek doen om in deze zaak op de hoogte te worden gehouden. Door dat verzoek ontstaat misschien een soort “plicht” voor deze partij om uw melding serieus te nemen en daarnaar te handelen. Voorts zou het heel geschikt zijn dat in een persoonlijk, één op één gesprek met uw buurman, hij mogelijk iets kan zeggen. Echter zou ik zo’n gesprek aan de beroepskracht overlaten, stel je voor je zit er helemaal naast, wat zou dat betekenen voor de relatie tussen u en uw buurman? Ik bid u vriendelijk maar met enige aandrang niet op MAX reacties te wachten. Maak in de directe omgeving aan de juiste personen uw bezorgdheid kenbaar. Bespreek het voor mijn part met de wijkagent. Resumerend; Geen echt goed advies dus maar wel een duwtje. Ik hoop dat deze kwestie zich goed oplost.