thuiszorg

Raad Gevraagd: “kan ik vragen om een andere thuiszorgmedewerker?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren. 

Eduard krijgt sinds kort thuiszorg. Op zich hartstikke fijn, maar er schort toch iets aan. Hij is namelijk niet zo dol op de thuiszorgmedewerker die hem wekelijks bezoekt…Wat nu?

“Ik heb een tijd geleden een zware operatie ondergaan en een tijd in een revalidatiecentrum doorgebracht. Inmiddels ben ik weer thuis en kan ik vrijwel alles zelf weer, behalve dingen zoals het huis stofzuigen en dweilen.  Hier krijg ik nu één keer per week hulp bij van een thuiszorgmedewerker. Ik ben erg blij met de hulp, maar degene die mij nu wekelijks bezoekt vind ik niet zo’n prettig persoon. Ze rookt erg veel tussen het werken door, waardoor er nu uitgedrukte sigaretten in mijn tuin liggen. Deze ruimt zij namelijk niet op. Ik heb haar hier al een paar keer op gewezen en dan zegt ze dat het niet meer zal gebeuren, maar telkens vind ik ze weer. Ook vind ik haar manier van met mij omgaan (bijna bemoederend) niet erg prettig. Dit heb ik ook al gezegd, maar ook in dit geval is er niets veranderd. Kan ik de thuiszorgorganisatie vragen voortaan iemand anders te sturen? Ik twijfel erg, omdat ik waarschijnlijk nog maar een maand thuiszorg nodig heb en zij verder haar werk wel goed doet.”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een antwoord

Reacties (6)

  Marry 51 says:

  Je kan een gesprek met een leidinggevende aan vragen en het probleem voorleggen.
  Zij kan dan in een gesprek met de hulp vragen wat ze wil. Veranderen of een andere hulp.
  Succes ermee.

  Amaranthus says:

  Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is om iemand in huis te hebben waarmee het klikt. U heeft keurig aangegeven aan de medewerkster wat u stoort. Vervolgens past zij haar gedrag niet aan. Omdat u al direct met haar heeft gesproken kunt u nu om een andere medewerker verzoeken bij de thuiszorgorganisatie. Of op z’n minst bemiddeling om toch tot een oplossing te komen i.o.d.. Bedenkt u zich wel dat u nu weet wat u heeft. Met een andere medewerkster moet dat nog maar blijken. Toch zou ik als ik u was eens contact opnemen met de organisatie en het beschreven probleem voorleggen. Als is het maar voor één maand (4x) deze mevrouw wordt na u weer ergens anders ingezet en dan verschuift het probleem zich misschien.

  Mondela says:

  In uw geval ( u heeft nl. al diverse keren netjes feedback gegeven aan haar) zou ik dit aankaarten bij de leidinggevende. Zowel dat u tevreden bent over de kwaliteit van haar werk als over het gedrag waar u niet blij mee bent. Feedback van klanten is voor organisaties als deze heel belangrijk, m.n. om zicht te krijgen op het functioneren van hun medewerkers. U kunt overleggen of het organisatorisch nog mogelijk is om een andere thuiszorgmedewerk(st)er te krijgen.
  1. U neemt uzelf serieus
  2. u hoeft zich niet aan iemand te ergeren in uw eigen huis
  3. zij komt er niet mee weg dat ze zich niks van uw feedback aantrekt, mogelijk is dit een leerproces voor haar.

  Rientje says:

  Hetzelfde is mij overkomen. Ook een huishoudelijke hulp die mij denigrerend behandelde en ook een verzoek van mij anders te handelen in de huishouding waaraan geen gevolg werd gegeven. Contact opgenomen met het bureau, uitgelegd, en men was het met mij eens dat dat niet kon en een andere hulp gekregen. Weet u zeker dat u nog 4 keer hulp nodig hebt? Het kan zo maar toch langer nodig zijn.wens u succes.

  ineke18 says:

  Praat er met de thuiszorg over. Vooral roken en bemoederen is toch iets om te vertellen.
  Probeer er met deze persoon ook nog over te praten.
  Succes.

  carla53 says:

  Beste Eduard
  Ik zou de persoon bellen met wie u een gesprek heeft gehad , ik neem aan dat er iemand van de zorginstelling bij u thuis is geweest . U kan ook een potje neer zetten in de tuin kan ze daar haar peuken in kwijt , gooit ze dan nog de peuken op de grond dan is het plagen .
  Carla