kleinkind

Raad Gevraagd: “meedoen aan spaarplan voor ons kleinkind?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

T. en U. Zijn eerder dit jaar opa en oma geworden. De andere opa en oma van het kind hebben voorgesteld om een gezamenlijke spaarpot te maken waar zij alle 4 geld voor hun kleinkind in kunnen stoppen. T. en U. weten niet of zij hieraan mee willen doen.

“De ouders van onze schoonzoon waren laatst bij ons op bezoek en opperde toen het idee om een gezamenlijke spaarpot te maken voor onze kleinzoon. Ze hadden het idee al helemaal uitgedacht. Mijn man en ik vinden dit op zich een prima plan, maar we vinden dat er ook wel wat haken en ogen zijn. Want wat als onze kinderen uit elkaar gaan? Wij weten daarom niet wat wijsheid is en hebben daarom ook aangegeven dat wij tijd nodig hebben om hierover na te denken. Inmiddels is ons al herhaaldelijk gevraagd of we er al uit zijn, wat wij niet zo fijn vinden. We voelen ons nu eigenlijk verplicht om mee te doen. Hoe kunnen we hierover een constructief gesprek aanknopen?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (2)

    madeliev says:

    Vertel hen uw bezwaren, of eigenlijk één bezwaar [meer geeft u niet aan] namelijk; wat als de kinderen uit elkaar gaan. Gaat u afspreken om op vaste tijden ook vaste bedragen te geven? Dan hoeft er geen probleem te komen. Het spaargeld van de kinderen wordt namelijk gesplitst bij een scheiding, één deel voor de moeder en het andere deel voor de vader.

    Nelleke reageert says:

    U kunt het beste zelf een spaarrekening openen op naam van uw kleinkind. Mochten de ouders dan uit elkaar gaan dan blijft het geld voor uw kleinkind gewaarborgd. Wordt niet opgedeeld tussen de ouders, dat zou van de gekke zijn. Bent u ook af van de verplichting die de andere grootouders opleggen. Probleem opgelost.