hond

Raad Gevraagd: “vriendin wil hond niet mee op reis, wat nu?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Patricia en een vriendin gaan binnenkort op vakantie. Omdat Patricia een hond heeft, wil zij die graag meenemen. Dat lijkt aanvankelijk geen probleem, maar nu lijkt de vriendin in kwestie hier toch geen zin in te hebben.

“Een tijd geleden heb ik met een vriendin een vakantie naar Spanje geboekt. Ik heb een hond die overal mee naartoe gaat. dus ook op vakantie. Mijn vriendin weet dit en bovendien zijn we al eerder samen met de hond weggaan. Nu de vakantie dichterbij komt krabbelt ze terug en zegt de opeens dat ze eigenlijk liever niet heeft dat de hond meegaat, omdat hij ons in onze bewegingsvrijheid beperkt. Ik snap hier niets van, want tijdens de eerdere vakantie met hond heb ik haar hier niet over gehoord. Ik weet niet zo goed hoe ik hierop moet reageren, maar ik neig naar de vakantie annuleren als ik zonder hond moet gaan. Ik vrees alleen dat ik door zo’n actie mijn vriendschap op het spel zet. Wat moet ik nu doen?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (2)

  engelinde says:

  Zou dus niet mee gaan op vakantie,dan gaat ze maar alleen!
  Jij hebt de hond altijd mee genomen,zij weet dat,dus ze kan het accepteren of niet!

  janie says:

  Misschien durfde uw vriendin dit niet eerder tegen u te zeggen om de vriendschap niet op het spel te zetten. Zij heeft nu toch de stoute schoenen aangetrokken en heeft het u verteld met de reden waarom. Het is duidelijk u wilt niet zonder hond en zij wil niet met hond. Dan maar niet samen op vakantie. De vriendschap hoeft niet over te zijn, er zijn vast andere dingen die u samen kunt doen.
  Daarbij vraag ik mij wel af of het voor de hond fijn is in Spanje met de soms hoge temperaturen.