Zuid-Afrikaans meerzadenbrood van Robèrt van Beckhoven

Dit Zuid-Afrikaanse meerzadenbrood is een stevig, voedzaam broodje bomvol smaak dankzij de gemengde zaden. Het is zowel lekker met vleeswaren of kaas als met een dikke laag boter en jam.

Ingrediënten:

  • 160 gram bloem
  • 100 gram tarwemeel
  • 15 gram bakpoeder
  • 6 g koolzuurpoeder
  • 4 gram zout
  • 150 gram gemengde zaden (pompoenpitten, zonnebloempitten, sesamzaadjes, maanzaadjes)
  • 310 gram melk
  • 1 ei
  • 60 gram plantaardige olie
  • 80 gram honing

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 ⁰ en vet een cakeblik of broodblik in.

Meng in een kom de bloem en het tarwemeel met het bakpoeder, het koolzuurpoeder, het zout en ca. 120 gram van de gemengde zaden. Meng in een andere kom de melk, het ei, de plantaardige olie en de honing door elkaar. Meng de natte ingrediënten door de droge ingrediënten tot een homogeen ‘beslag’ en verdeel dit over het ingevette broodblik.

Bak het meerzadenbrood in ongeveer 45 minuten in de oven.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie

Reactie

  1. myriam says:

    Beste Robert,
    Lijkt mij reuze lekker en ik wil het graag maken maar ik worstel met dat koolzuur. Ik heb altijd gedacht dat dat hetzelfde is als bakpoeder maar zo te zien heb ik het mis. Is het dan te vergelijken met bakingsoda?
    Hartelijke groet en bedankt voor uw geweldige recepten
    Myriam