Wentelteefjes van Robèrt

Oud (krenten)brood weggooien? Dat is absoluut niet nodig. U kunt er namelijk heerlijke wentelteefjes van maken!

Ingrediënten:

  • enkele sneeën oud (krenten)brood
  • 2-3 eieren
  • 100-150 milliliter slagroom
  • 1 grote appel, zonder klokhuis en schil en in plakken
  • kaneelsuiker: suiker met naar smaak kaneel gemengd
  • vanille vla
  • beetje boter
  • handje rozijnen als u geen krentenbrood gebruikt

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 240 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Kluts het ei met de room. Haal de plakjes brood erdoor en leg ze op de bakplaat, bestrooi royaal met kaneelsuiker.

Smeer de appelplakken in met wat boter en leg ook op de bakplaat. Bestrooi ook deze met kaneelsuiker. Er moeten 2 keer zoveel plakjes brood liggen als appelplakken.

Bak op 240 graden tot het brood lekker knapperig is en de appel wat zachter.

Steek rondjes uit het brood zo groot als een appel (u kunt ook een beker of een glas gebruiken en er als het ware omheen snijden). Leg een plakje brood op een bordje, daarop een plak appel. Vul het gat van de appel met vanille vla (en eventueel rozijnen) en leg er weer een plakje brood op.

Serveer meteen zodat het nog lekker warm is.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie

Reacties (3)

    RABE says:

    Budget wentelteefjes;

    Een ei – een scheutje melk – een beetje kaneel.
    Dit door elkaar roeren.
    Hier een oude boterham in dompelen.
    En in de koekenpan.
    Even aan 2 kanten bakken en klaar.
    Voor de luxe een beetje poedersuiker er over.

    Johanna Scholten says:

    En wat doe ik en wanneer met die rozijnen als ik geen rozijnenbrood zou gebruiken? Rozijnen verbranden nogal snel in de oven.

      Johanna Scholten says:

      Gevonden, ze worden niet gebakken