Bunny chow

Bunny chow van Robèrt van Beckhoven

MAMA Beatie is één van de MAMAs die zorgt voor de kinderen in de sloppenwijken van Wellington, De Doorns en Sandhills: 3 stadjes aan de Westkaap van Zuid-Afrika. Ze is onderdeel van het Kinderfonds MAMAS-project NorSa. In deze kansloze omgeving geeft NorSa kwetsbare kinderen de broodnodige dagelijkse zorg. Het project voorziet in basisbehoeften als gezonde voeding, een veilig thuis, opvang en kleding. Als warme maaltijd zet MAMA Beatie de kinderen regelmatig de bunny chow voor en die is heerlijk! Robèrt van Beckhoven maakt hem in Tijd voor MAX.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel gember
  • 1/2 groene peper
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel koriander
  • 1 kaneelstokje
  • 2 eetlepels currypoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 200 milliliter runderbouillon
  • 3 aardappelen
  • 2 grote tomaten
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 400 gram kidneybonen
  • 1 heel rond witbrood

Bereidingswijze:

Snijd de ui, de gember en de groene peper. Pers de knoflook en schil de aardappelen en snijd in blokjes.

Zet de koekenpan op het vuur. Doe de olie in de pan en bak de ui goudbruin. Voeg de gember, knoflook, groene peper, zout koriander, kaneel, currypoeder, komijn en chilipoeder toe.

Pak een braadpan en doe hier de runderbouillon en de aardappelen in. Kook het geheel tot het goudbruin is.

Voeg de tomaten, tomatenpuree en uitgelekte kidneybonen toe. Doe de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat het geheel 15 minuten sudderen.

Snijd het brood horizontaal doormidden. Lepel de zachte binnenkant eruit. Vul vervolgens het uitgeholde brood met de bonencurry.

(Bron: MAMAS kookboek met Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie