Kook mee met MAX

Omroep: MAX

Duur: 0:13:13

Uitzending: ma 22 okt 2018 12:00

Thaise soep met garnalen

De Thaise keuken kent steeds vaker de weg naar onze keuken. Niet gek, want de smaken zijn onverbeterlijk lekker. En de smaken komen ook in deze soep weer samen. De citroengrasstengel zorgt voor een frisse smaak, de chillipasta voor pit en de kokosmelk maakt het geheel af. Mounir maakt deze Thaise soep met garnalen.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 duimgrootte gember
  • 1 citroengrasstengel
  • 3 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 paksoi
  • zonnebloemolie
  • 1,5 eetlepels chilipasta
  • 750 milliliter water
  • 1 visbouillonblokje
  • 100 gram mie
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 150 gram gepelde garnalen (diepvries)
  • 1 limoen

Bereidingswijze:

Schil en rasp de gember. Kneus de citroengrasstengel en draai er een knoop in. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes. Halveer de paksoi, verwijder de kern en snijd de paksoi in reepjes.

Verwarm een scheutje olie in een soeppan en bak de gesneden groente, gember en citroengras circa 3 minuten. Voeg de chilipasta toe en verwarm kort. Schenk het water in de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat circa 5 minuten met de deksel op de pan koken. Voeg de mie toe en kook nog circa 5 minuten.

Voeg de kokosmelk en garnalen toe en verwarm kort door. Rasp en pers de limoen boven de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de soep over borden.

Eet smakelijk!

Geef een reactie