Groene kool-kokossoep

Groene kool-kokossoep met tempé

De groene kool behoort tot een van de oudste koolsoorten in ons land. Het heeft een milde smaak en prachtige, stevige bladeren. Mounir verwerkt de groene kool in deze overheerlijke soep met kokos, zoete aardappel en gebakken tempé.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 125 gram tempé
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 ui
  • 1 duimgrootte gember
  • 1 rode peper
  • zonnebloemolie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 0,5 groene kool
  • 1 zoete aardappel
  • 500 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 2 eetlepels geraspte kokos

Bereidingswijze:

Snijd de tempé in dunne plakjes en doe in een kom. Voeg de ketjap manis toe, roer goed door en laat even marineren.

Pel en snipper de ui. Schil en rasp de gember. Snijd de rode peper in dunne ringen. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en bak de ui, gember en peper circa 2 minuten. Voeg de komijnpoeder toe en bak circa 1 minuut. Snijd de groene kool in flinterdunne reepjes, voeg toe en bak circa 1 minuut. Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes en voeg toe. Schenk het water en de kokosmelk in de pan en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Kook circa 20 minuten.

Rooster de geraspte kokos circa 1 minuut in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de tempé al roerende circa 6 minuten. Pureer de soep helemaal glad met de staafmixer.

Verdeel de soep over kommen. Verdeel daarover de gebakken tempé en bestrooi met de kokos.

Eet smakelijk!

Geef een reactie