tahinispaghetti

Tahinispaghetti met garnalen

Spaghetti is voor velen zo’n typisch Italiaans gerecht. Maar deze tahinispaghetti heeft een Oosters tintje door de tahini, sesampasta, die er door wordt verwerkt. De chilivlokken zorgen dan weer voor een beetje pit. Mounir serveert de spaghetti met garnalen.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 grote broccoli
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 150 gram spaghetti
  • 1 citroen
  • 4eetlepels tahini (sesampasta)
  • 100 milliliter water
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 185 gram garnalen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de roosjes van de broccoli en snijd ze in kwarten. Schil de stronk en snijd in kleine blokjes. Verdeel de broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Rooster de broccoli circa 20 minuten.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Meng in een kom de tahini met het water, citroenrasp en -sap naar smaak en chilivlokken. Pel de knoflook en rasp fijn. Voeg toe aan de tahini. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm een scheutje olie in een pan en bak de garnalen circa 4 minuten. Voeg eventueel een snufje chilivlokken toe en breng op smaak met peper en zout.

Giet de pasta af, doe met een beetje aanhangende vocht terug in de pan en voeg de tahinisaus toe. Roer goed door.

Verdeel de tahinispaghetti over borden. Verdeel er de garnalen en broccoli over.

Eet smakelijk!

Geef een reactie