Aziatische garnaaltjes

Aziatische broccoli met Hollandse garnaaltjes

De Aziatische keuken is populair. Niet vreemd, aangezien het een zeer smakelijke keuken is. Maar steeds vaker komen in gerechten verschillende keukens samen. Zoals in dit gerecht Mounir geeft de broccoli een Aziatisch tintje en serveert het met Hollandse garnaaltjes.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram quinoa
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 duimgrootte gember
  • 1 broccoli
  • zonnebloemolie
  • 3 eetlepels hoisinsaus
  • 2 theelepels sambal
  • 150 gram Hollandse garnaaltjes
  • peper, zout
  • 1 avocado
  • 0,25 bosje koriander

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Schil en rasp de gember. Snijd de roosjes van de broccoli en hak ze fijn. Schil de broccolistronk en hak de stronk fijn. Verwarm een scheutje olie in de wok en roerbak de broccoli circa 2 minuten op hoog vuur. Voeg de ui, knoflook en gember toe en roerbak circa 2 minuten. Voeg eventueel een klein scheutje water toe. Giet de quinoa af.

Voeg de quinoa, hoisinsaus, sambal en Hollandse garnaaltjes toe aan de groente en verwarm door. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de avocado in blokjes. Hak de koriander.

Verdeel de quinoa, broccoli en garnaaltjes over borden. Verdeel hierover de avocado en bestrooi met de koriander.

Eet smakelijk!

Geef een reactie