Regenboog-pindanoedels

Regenboog-pindanoedels

Dit gerecht krijgt de naam regenboog-pindanoedels, omdat de kleuren oranje, rood en groen erin zitten. En dat eet misschien nog wel lekkerder, al die kleuren. De noedels krijgen een extra lekkere smaak door de combinatie van kokosmelk en pindakaas.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram noedels
  • 1 winterpeen
  • 1 rode paprika
  • 200 gram snijbonen
  • 2 teentjes knoflook
  • zonnebloemolie
  • 1 duimgrootte gember
  • scheut sojasaus
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 0,5 bosje koriander

Bereidingswijze:

Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Schil de winterpeen en snijd in dunne halve plakjes. Snijd de paprika in repen. Snijd de snijbonen en reepjes.

Verwarm een scheutje olie in de wok en bak de winterpeen, paprika en snijbonen circa 5 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Pel en hak de knoflook en gember, voeg toe en bak circa 1 minuut. Voeg de sojasaus, kokosmelk en pindakaas toe en verwarm. Giet de noedels af, vang eventueel wat kookvocht op en voeg de noedels en eventueel wat van het vocht toe. Hak de koriander.

Verdeel de regenboog-pindanoedels over borden en bestrooi met de koriander.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    Mirte says:

    Een aanrader om eens te proberen, want het smaakte goed.