Flespompoen met spaghetti

Met gehakt gevulde flespompoen en romige spaghetti

Pompoen kunt u koken, bakken, soep van maken, maar ook heel goed vullen. Mounir maakt gevulde flespompoen voor bij de spaghetti. Het fijne aan de flespompoen is dat u de schil gewoon kunt eten. In de oven wordt hij helemaal zacht.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

 • 1 flespompoen
 • olijfolie
 • Peper, zout
 • 150 gram spaghetti
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 150 gram gehakt
 • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
 • 30 gram Parmezaanse kaas
 • 125 milliliter slagroom

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de pitten en draden. Leg de helften op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de pompoen circa 25 minuten en controleer dan of die zacht geworden is, door erin te prikken. Als het om een wat groter of dikker exemplaar gaat heeft die waarschijnlijk wat langer nodig.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak rul in circa 5 minuten. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden en peper en zout. Rasp een beetje van de kaas en voeg toe aan het gehakt.

Haal de pompoen uit de oven en lepel met een grote lepel een klein beetje van het vruchtvlees van de pompoen. Hak grof en voeg toe aan het gehakt. Roer goed door en vul vervolgens de pompoen met het gehakt-pompoenmengsel. Rasp hier de helft van de kaas over, bestrooi nog met een beetje Italiaanse kruiden en zet voor nog circa 5 minuten terug in de oven.

Giet de spaghetti af en verwarm de slagroom in het pannetje. Voeg de spaghetti toe en roer goed door.

Verdeel de spaghetti over borden en rasp er nog wat kaas over. Serveer met de gevulde pompoen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (2)

  Kong Eg says:

  Moeten die halve pompoenen niet eerst wat worden gekookt? Met 25 minuten in de oven op 180 graden (ik heb een half uur gedaan), daarna in de ijskast en ’s avonds nog eens een minuut of tien, vijftien in de oven bleef alles nog steeds behoorlijk hard.

   MAX Vandaag says:

   Beste Kong Eg, bedankt voor uw reactie. Het is inderdaad afhankelijk van de grootte en dikte van het exemplaar of die na die 25 minuten al zacht genoeg is. We hebben de tekst daar op aangepast.