Broccoliquiche met geitenkaas

Broccoliquiche met geitenkaas

Een quiche is altijd lekker en u kunt er eindeloos mee variëren. Hij is niet alleen de dag dat u hem maakt lekker, ook de dag erna. Mounir maakt de quiche met broccoli en geitenkaas. Serveer hem met een frisse salade.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

 • 5 à 6 plakjes hartig taartdeeg
 • 1 broccoli
 • 2 rode uien
 • olijfolie
 • 125 milliliter slagroom
 • 3 eieren
 • 2 theelepels Italiaanse kruiden
 • peper, zout
 • 30 gram walnoten
 • 100 gram zachte geitenkaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de plakjes taartdeeg.

Breng een pan water aan de kook. Snijd de roosjes van de broccoli en snijd ze in kwarten. Schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli circa 4 minuten. Giet af.

Pel de uien en snijd in halve ringen. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de uien circa 4 minuten op laag vuur. Laat iets afkoelen.

Meng in een kom de slagroom met de eieren en breng op smaak met de Italiaanse kruiden en peper en zout.

Vet de taartvorm in en bekleed met de plakjes taartdeeg. Verdeel de broccoli over de bodem. Verdeel hierover de gebakken ui en schenk hierover het ei-slagroommengsel. Hak de walnoten.

Verkruimel de geitenkaas over de quiche en bestrooi met de walnoten. Bak de quiche in circa 30 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Reacties (2)

  Josephine48 says:

  De broccoliquiche-met-geitenkaas was heerlijk. Ik heb hem ca. 25 minuten in de oven gehad dus nog net geen 30 minuten maar dat is per oven verschillend natuurlijk.
  Mounir gaf als alternatief voor de ovenschaal de springvorm, die het uithalen van de taart vergemakkelijkt. Ik dach:” Joepie, die ga ik dus gebruiken!”
  Mounir’s voorstel klopt als je er geen dun eier-/slagroom- of kookroommengsel overheen hoeft te doen. Want……..het mengsel lekte dus mijn springvorm uit! Eén kliederzooi en tóch maar snel de oven in, in de hoop dat het stollingsproces snel op gang zou komen. De taart lukte en was heerlijk.(volgende keer wil ik eens brie of camembert gebruiken maar dan tegen het einde van de oventijd).
  En na afloop was het dus een grote schoonmaakbeurt van de oven.

  KMMM fan says:

  Met mijn lactose intolerantie kan ik nog één kaas de parmegiano eten. Al de rest ook de zo gezegde lactose vrije kaas kan niet meer.
  Zijn er mogelijkheden om bv zoals hier de geitenkaas of bv mozzarella enz te vervangen door alternatieven?
  Een zelfde probleem is er met zoetstoffen. Vele soorten met hun specifiek gebruik zoals, koud of warm gebruik of om te bakken. Bovendien zijn ze dikwijls niet beschikbaar in de winkels.
  Kunnen jullie soms degelijke info en oplossingen bieden?
  Met dank aan Sandra, Mounir en het team voor hun fantastisch werk.