Duur 12:44
Gepubliceerd op 15 december 2017

Snelle zoete aardappelcurry

De zoete aardappel is in tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden, geen familie van de aardappel. De aardappel is dusdanig voedzaam dat het op de 7e plaats staat op de lijst van belangrijkste voedselgewassen ter wereld. Het wordt veel gebruikt in de Surinaamse keuken, maar is in de afgelopen jaren ook bij ons in de keuken enorm in populariteit toegenomen. Sandra verwerkt de zoete aardappel in een snelle zoete aardappelcurry.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 basmatirijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 1 duimgrootte gember
  • 1 rode peper
  • 2 theelepel komijn
  • 2 theelepel kerrie
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 grote zoete aardappel
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 200 milliliter water
  • peper, zout
  • 200 gram peultjes
  • 0,25 bosje koriander

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in dunne reepjes.

Pel en rasp de gember en voeg samen met de rode peper toe. Voeg de komijn, kerrie, kaneel en tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee. Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes. Voeg de aardappel toe en bak even kort mee. Voeg de kokosmelk en het water toe en kook het geheel circa 15 minuten tot de aardappel zacht is. Voeg tenslotte de peultjes toe en laat alles nog circa 5 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout. Hak de koriander fijn en voeg toe.

Verdeel de rijst over borden en schep hier de curry over.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer