Duur 14:59
Gepubliceerd op 8 november 2021

Preistamppot met gerookte makreel

Volgens de voedingsrichtlijnen is het goed om regelmatig vis te eten. Liefst 2 keer per week. De Hartstichting adviseert om van die 2 keer 1 keer een vette vis te eten. Makreel is zo’n vette vis. Sandra maakt bij de makreel een preistamppot.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 3 grote preien
  • olijfolie
  • 150 milliliter melk
  • 1 gerookte makreel
  • klontje boter
  • snufje nootmuskaat
  • peper, zout
  • 1 eetlepel mosterd

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Boen de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappel circa 20 minuten.

Halveer de preien in de lengte, was onder de kraan en snijd de preien in dunne halve ringen. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de prei circa 5 minuten op hoog vuur. Voeg de melk toe en breng op smaak met peper en zout. Gaar de prei in de melk circa 10 minuten op laag vuur.

Maak de gerookte makreel schoon.

Giet de aardappelen af en stoom droog. Voeg een klontje boter toe en stamp fijn. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schenk wat melk uit de pan van de prei bij de stamppot, maar let erop dat de stamppot niet te dun wordt en roer goed door. Voeg de prei toe en roer de prei door de aardappel. Verdeel de stamppot over borden. Leg er een stuk gerookte makreel op en serveer met wat mosterd.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

  1. Silly-Sil says:

    Dank je wel voor het recept, het was verrassend lekker 🙂
    gr Sil

Bekijk ook

Meer