pasta met sardines, rozijnen en venkel

Pasta met sardines, rozijnen en venkel

In deze pasta komen heel wat smaken aan te pas. Het zoute van de sardines, het zoete van de rozijnen en het frisse van de venkel.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram volkoren penne
  • 15 gram rozijnen
  • 1 ui
  • 1 blik sardines
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 grote venkel
  • 15 gram pijnboompitten
  • peper, zout

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking. Wel de rozijntjes circa 5 minuten in warm water.

Pel en snipper de ui. Schenk de olie uit het blikje sardines in een koekenpan en fruit de ui circa 2 minuten.

Schil de bleekselderij en snijd in kleine blokjes. Snijd de venkel in dunne reepjes en snijd de groene topjes fijn en bewaar de topjes. Voeg de bleekselderij, venkel en tomatenpuree toe en bak kort mee. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de sardines toe en bak circa 5 minuten. Voeg een scheutje water toe, zodat het een saus wordt. Voeg de rozijnen en pijnboompitten toe.

Giet de pasta af en vang een kopje kookwater op. Voeg de pasta toe en het kookwater toe. Breng op smaak met peper. Verdeel de pasta over borden en garneer met de groene venkeltopjes.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Reacties (4)

    receptenkeur says:

    In dit recept staat tweemaal de tomatenpuree, dat is eenmaal te veel.

      MAX Vandaag says:

      Beste receptenkeur, bedankt voor het doorgeven. We hebben de tekst aangepast.

    SanneZaalberg says:

    In het recept staar: een scheutje water toevoegen en later een kopje kookwater opvangen.
    Is het scheutje water, het opgevangen kookvocht? Of toch eerst een scheutje water en daarna nog een kopje kookvocht?

      MAX Vandaag says:

      Beste SanneZaalberg, bedankt voor uw reactie. Zoals wij het lezen, moet er eerst een klein scheutje water worden toegevoegd, om er een saus van te maken. En met het toevoegen van de pasta daarna ook nog een kopje kookvocht.