pasta met rode saus en aubergine

Pasta met rode saus en gegrilde aubergine

De aubergine is terug van weggeweest. Het is een lekkere groente, maar vereist wel een goede bereiding anders kan hij wat sompig smaken. Sandra bakt de aubergine eerst in de oven. Ze gaan daarna over de pasta met saus en daarover de ricotta.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 3 aubergines
  • 2 rode uien
  • scheutje balsamicoazijn
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 1 blikje ansjovis (à 46 gram)
  • 400 milliliter passata
  • snufje chiliflakes
  • 100 gram ricotta

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pel de uien en snijd in kwarten. Snijd de aubergine in blokjes en verspreid ze met de uien over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met balsamicoazijn en een beetje olie. Bestrooi met peper en zout en rooster circa 25 minuten in de oven.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verwarm de aanhangende olie van de ansjovis in de pan en voeg 5 ansjovisjes toe. Laat de ansjovis op laag vuur helemaal smelten. Voeg de passata, een scheutje balsamicoazijn en een scheutje water toe en breng op smaak met de chiliflakes en peper. Verwarm de saus.

Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Verdeel de pasta over diepe borden. Verdeel de aubergine en uien over de pasta. Verdeel hier wat van de ricotta over.

Garneer eventueel met wat verse basilicum.

Eet smakelijk!

Geef een reactie