Knolselderij met spaghetti

Knolselderij met ansjovis-chilicrumble en romige citroenspaghetti

Een pasta, maar dan even anders. De knolselderij wordt geroosterd in de oven en van de ansjovis met oud brood, maakt Sandra een crumble die u over de romige citroenspaghetti kunt strooien. Pittig, romig en fris, alle smaken komen bij elkaar.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 kleine knolselderij
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 1 blikje ansjovis (à 50 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sneetje (oud) volkorenbrood
  • 0,5 theelepel chilivlokken
  • 125 milliliter slagroom
  • 1 citroen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de knolselderij en snijd in dikke plakken. Verdeel de plakken over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de knolselderij circa 25 minuten.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Doe de ansjovis met de aanhangende olie in het bakje van de staafmixer. Pel en hak de knoflook en voeg toe. Scheur het brood en voeg toe. Mix het geheel tot het een kruim wordt. Verhit een koekenpan en schep het kruim in de pan. Bak het geheel circa 5 minuten op hoog vuur. Voeg de chilivlokken toe en verwarm kort.

Verwarm de slagroom in een pannetje. Giet de spaghetti af en voeg toe aan de slagroom. Rasp er naar smaak wat citroenschil boven. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de spaghetti over de borden. Leg er de plakken geroosterde knolselderij naast en bestrooi de knolselderij met de ansjovis-chilicrumble.

Eet smakelijk!

Geef een reactie