Pasta met zalm en lamsoor

Pasta met lamsoor en zalm van Janny van der Heijden

Janny van der Heijden werkt momenteel aan een nieuwe boek. Het boek gaat over de Nederlandse eetcultuur aan de hand van stillevens. En ze breekt in het boek een lans voor zeegroenten. Zeegroenten, zoals lamsoor en zeekraal, hebben zout nodig om te overleven en hebben daardoor een zilte smaak. Naast dat ze gekweekt kunnen worden, groeien ze van nature in kustgebieden, zoals bijvoorbeeld in Zeeland. En ze zijn niet alleen lekker, maar ook gezond en duurzaam. 

Ingrediënten:

  • 200 gram spaghetti of andere pasta
  • 2 volle handen lamsoor
  • boter
  • 1 grote of 2 kleinere moten gerookte zalm
  • 2-3 theelepels kappertjes
  • peper
  • eventueel geraspte citroen of limoenschil

Bereidingswijze:

Kook de pasta al dente in licht gezouten water.

Verhit boter in een koekenpan en fruit hierin de lamsoren al omscheppend zacht. Verbrokkel de stukken zalm.

Giet de pasta af, meng in de pan met de lamsoren, verdeel hierover de stukken zalm, bestrooi met de kappertjes en versgemalen peper en meng opnieuw. Bestrooi eventueel nog extra met wat geraspte citroen- of limoenschil en serveer.

(Bron: Janny van der Heijden. Foto ter illustratie: Shutterstock)

Geef een reactie