Pasta met kokkels van Janny van der Heijden

90% van alle kokkels uit Nederland verdwijnt rechtstreeks naar Spanje waar wij ze op vakantie in de paella eten. En volgens Janny van der Heijden is dat jammer, want ze zijn heerlijk! Bijvoorbeeld met pasta.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400 gram spaghetti
  • 1 kilo kokkels
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 1 rode peper
  • 2 tomaten
  • olijfolie
  • 1 citroen (de schil)
  • ½ bosje peterselie
  • zout, peper

Bereidingswijze:

Spoel de kokkels af. Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Pel ook de sjalotten en snijd ze in ringen. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Ontvel de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder de kern. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

Breng ruim water voor de pasta aan de kook. Kook de pasta beetgaar.

Verhit een scheut olijfolie in de pan en fruit hierin kort de sjalotsnippers. Voeg knoflook en blokjes tomaat toe met de reepjes peper en fruit 1 minuut. Laat de kokkels in de pan glijden.  Kook de kokkels tot de schelpen zich openen. Rasp intussen de schil van de citroen af en hak de peterselie.

Giet de pasta af en laat in een schaal glijden of verdeel over 4 borden. Schep hierop de kokkels met saus. Bestrooi met geraspte citroenschil, peterselie en versgemalen peper.

Tip: de kokkels zijn niet alleen lekker met pasta, ook met brood zijn ze heerlijk!

(Bron: Janny van der Heijden)

Geef een reactie