3-dagen-pasta van Janny

Om iedere dag gevarieerd te eten, vraagt een goede planning. Maar soms kan het ook makkelijk, snel en lekker. Janny van der Heijden laat met deze 3-dagen-pasta zien, dat met 1 keer pasta koken u 3 keer een gevarieerde maaltijd op tafel zet.

Op dag 1 kookt u 500 gram pasta in licht gezouten water beetgaar. Voor het eerste recept gebruikt u 200 gram. Verdeel de overige past in een portie van 200 gram voor het tweede recept en een portie van 100 gram voor het derde recept.

Ingrediënten recept 1:

  • 200 gram gekookte pasta
  • 150 gram spekblokjes
  • 1 uitje
  • enkele takjes peterselie
  • chilivlokken
  • geraspte belegen Goudse kaas

Bereidingswijze:

Bak de spekjes uit. Pel en snipper het uitje. Neem de spekjes uit de pan en fruit de ui in het spekvet zacht. Hak de peterselie fijn. Breng de ui op smaak met chilivlokken. Meng de spekblokjes, het gefruite uitje en de peterselie door 200 gram van de gekookte pasta.

pasta

Men de andere afgekoelde 200 gram pasta met 2-3 eetlepels olijfolie en 2 theelepels balsamico azijn. Roer door en zet in de koelkast. Dit is vast de voorbereiding voor het tweede recept. 

Ingrediënten recept 2:

  • 250 gram kerstomaatjes
  • enkele zwarte olijven
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 bol mozzarella
  • 1-2 lente-uitjes
  • enkele takjes basilicum

Bereidingswijze:

Neem het bakje met de 200 gram gekoelde pasta met olie en azijn uit de koelkast.

Was de tomaatjes en halveer ze. Snijd de olijven in stukjes of plakjes. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan goudkleurig. Scheur de mozzarella in stukken. Neem de blaadjes basilicom van de takjes. Meng alles door de pasta en uw pastasalade is klaar!

pasta

Ingrediënten recept 3:

  • 100 gram van de gekoelde pasta die u bij recept 1 hebt gekookt
  • 5 eieren
  • zout en peper
  • 1 volle theelepel Italiaanse kruiden
  • enkele sprietjes bieslook
  • doperwtjes, blokjes paprika of andere (restjes) klein gesneden groente
  • boter

Bereidingswijze:

Klop de eieren met zout, peper, een scheut melk, de gedroogde Italiaanse kruiden  door elkaar. Meng er de pasta door en laat even zo staan. Meng er tenslotte de geraspte kaas en (de restjes) groente door. Smelt boter in een koekenpan of wok en voeg het eimengsel toe. Schep eerst door elkaar gedurende een minuut en laat vervolgens stollen.  Keer de frittata en bak ook de ander kant kort.

De bovenkant van de frittata kan ook even onder de grill worden gezet om te stollen of met nog wat extra te worden gegratineerd.

pasta

(Bron: Janny van der Heijden)

Geef een reactie