Ontbijtmuffins

Ontbijtmuffins van Anouk Glaudemans

Anouk Glaudemans maakt dit keer ontbijtmuffins. Een dat doet zij niet zomaar. Ze maakt ze speciaal voor haar vriendin die op de corona-afdeling in een ziekenhuis werkt. Dik verdiend en dat ook nog op de Dag van de Zorg!

Ingrediënten (voor 6 stuks):

  • klontje roomboter of bakspray
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel honing
  • 50 gram havermout
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel kaneel
  • 30 gram rozijnen
  • 1 flinke appel, geschild en grof geraspt
  • 18 pecannoten

Extra nodig:

muffinvorm voor 6 stuks. Gebruikt u een silicone vorm, dan heeft u geen muffinpapiertjes nodig. Smeer of spray de vorm wel in. In een muffinblik zijn de papiertjes wel aan te raden

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet de muffinvorm in met roomboter of bakspray.

Prak de bananen met een vork fijn in een beslagkom en roer de eieren en de honing er door. Voeg de havermout, het amandelmeel, het bakpoeder en de kaneel toe en meng goed door met de vork. Roer de rozijnen en geraspte appel door het beslag.

Verdeel het beslag gelijkmatig over de 6 muffinvormen. Druk in iedere muffin 3 pecannoten. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de muffins in 20 minuten goudbruin en gaar.

Laat de muffins 5 minuten in de vorm zitten voordat u ze eruit haalt.

Geef een reactie