Recept voor appelbrood, van Sandra Ysbrandy.

Koken met Sandra: appelbrood

Deze week maakt Sandra Ysbrandy in Koken met Sandra een appelbrood. Met amandelmeel, havervlokken en ongezoete amandelmelk. Een voedzaam tussendoortje voor onderweg bijvoorbeeld!

Ingrediënten, voor 10 plakken

  • 200 gram amandelmeel
  • 100 gram havervlokken
  • 0,5 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 50 gram rozijnen
  • 4 eieren
  • 100 milliliter ongezoete amandelmelk
  • 3 appels (bijv. Elstar)
  • 1 citroen

Benodigdheden

  • Cakeblik (ca. 26 cm)

Bereidingswijze appelbrood

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de amandelmeel, havervlokken, bakpoeder, speculaaskruiden, rozijnen, eieren, amandelmelk en een snufje zout in een keukenmachine of blender tot een glad beslag.

Snijd de appels in kleine blokjes en schep door het beslag. Rasp de gele schil van de citroen erboven en roer door.

Bekleed een cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin. Bak het brood in 35 tot 40 minuten in de oven goudbruin.

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie