Bak mee met MAX

Omroep: MAX

Duur: 0:12:56

Uitzending: vr 25 okt 2019 12:00

Havermout-ontbijtmuffins

Hoewel ze omschreven worden als ontbijtmuffins, zijn deze muffins ook heel lekker ’s middags bij een kop thee. Of mee naar kantoor voor tussendoor. Nicole maakt deze havermout-ontbijtmuffins met veel ingrediënten waardoor ze extra lekker smaken.

Ingrediënten:

  • 2 hele rijpe bananen
  • 80 gram appelmoes
  • 140 gram Griekse yoghurt
  • 85 gram honing
  • 50 gram pindakaas
  • 1 ei
  • 130 gram bloem
  • 80 gram fijne havermout
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 60 gram pecannoten
  • 1 appel (Jonagold, Elstar of Pink Lady)
  • 75 gram rozijnen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Prak de bananen tot moes. Voeg de appelmoes, yoghurt, honing, pindakaas en het ei toe en meng goed door.

Meng in een andere kom de bloem, havermout, kaneel, bakpoeder en zout. Voeg dit droge mengsel in delen toe aan het natte mengsel en roer door.

Rooster de pecannoten in een droge koekenpan circa 4 minuten. Hak de pecannoten grof. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Voeg de appel, pecannoten en rozijnen toe en roer goed door.

Verdeel het beslag over de tray en bak de muffins in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Geniet ervan!

Geef een reactie

Reacties (5)

  1. Theodb says:

    Jammerlijk mislukt, niet gaar te krijgen of gaar en zwart.
    Wat doe ik fout, ik heb het recept letterlijk gevolgt.

  2. Gaaby says:

    Ook bij mij hetzelfde , letterlijk alles gevolgd , zijn wel niet zwart geworden maar wel de dubbele tijd in de oven en nog niet gaar . Jammer van alle Ingrediënten

    1. Pioenroos says:

      Na 15 minuten niet gaar, na25 minuten buitenkant zwart en binnenkant nog niet helemaal gaar.
      Ik mis ook de vermelding plaats in de oven, ik heb het midden in de oven gezet.

  3. Muffintop says:

    Lekker!! Wel iets langer laten bakken en ze blijven vrij vochtig maar dat vind ik lekker en de smaak is ook heerlijk! Ik heb zelfrijzend bakmeel gebruikt, daar krijg ik meestal betere baksels van dan meel met bakpoeder.

  4. Pioenroos says:

    Na 15 minuten niet gaar. Na 25 minuten nog niet helemaal gaar, bovendien de onderkant en rondom zwart. Plaats in de oven is niet aangegeven. Ik heb de bakplaat in het midden gezet.