Minipizza’s van Janny van der Heijden

Volgens Janny is zelf deeg maken het lekkerst, maar kant-en-klaar deeg mag natuurlijk ook. Varieer met het beleg en serveer de minipizza’s zo uit de oven, lauwwarm of koud.

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 500 gram Italiaanse bloem (type‘00’)
  • 1 zakje gedroogde gist (=7 gram)
  • 2 theelepels zout
  • 275-300 milliliter lauw water
  • 2 eetlepels olijfolie

Voor de basis tomatensaus:

  • 350 milliliter gezeefde tomaten of sofrito
  • eventueel een teen knoflook
  • oregano
  • chilipoeder

Beleg de pizza’s met:

  • Tomatensaus, (halve)kerstomaten, mozzarella, Parmezaanse kaas basilicum
  • Tomatensaus, reepjes gegrilde paprika, halve kerstomaten, halve zwarte olijven, blauwader kaas of andere kaas
  • Tomatensaus stukjes salami, mozzarella
  • Tomatensaus, dikke laag mozzarella , extra oregano en na de oven kleingeknipte bieslook

Bereidingswijze:

Van het deeg:
Doe alle droge ingrediënten in een kom en voeg 175 milliliter water toe, kneed met de hand of een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Voeg eventueel wat extra water toe als het deeg te droog is. Kneed minstens 7-8 minuten. Laat het deeg dan even 15 minuten rusten en verdeel het in vieren. Maak van elk stuk deeg een bolletje, dek de deegballen af met plastic en een theedoek en laat een uur rijzen.

Van de saus:
Schenk de gezeefde tomaten in een steelpan en laat kort pruttelen met de uitgeperste teen knoflook, oregano en chilipoeder.

Verwarm de oven voor op de hoogste stand.

Steek voor de mini pizza’s uit het uitgerolde deeg kleine rondjes. Leg ze in een vorm of op een bakplaat, beleg ze met de saus en topping en bak ze af in de oven in 6-8 minuten afhankelijk van de grootte en dikte van het deeg.

(Bron: Janny van der Heijden/De foto is ter illustratie)

Geef een reactie