Focaccia

Focaccia van Janny van der Heijden

Wanneer u alleen bent is het soms lastig met het inkopen van eten, omdat verpakkingen vaak voor minimaal 2 personen zijn. Daarom opnieuw 1 keer koken en 2 keer anders eten met een focaccia en dezelfde basis ingrediënten. Eenmaal met kip en een maal vegetarisch. Verse kruiden zijn heerlijk. Koop bij voorkeur een plantje, omdat  u daar makkelijk telkens iets af kunt halen terwijl takjes  snel verleppen.

Ingrediënten recept 1:

  • 1 focaccia naturel (mag ook met olijf)
  • 1 kipfilet
  • zout peper
  • enkele zwarte olijven
  • enkele kerstomaten
  • 1 lente-uitje
  • 1 theelepel olijfolie
  • enkele basilicumblaadjes

Bereidingswijze:

Kruid de kip met zout en peper en grill de kip in een contactgrill of bak de kip in een pan. Verwarm de focaccia eventueel kortin de grill, oven of magnetron. Snijd de olijven  doormidden, de tomaten in vieren en het lente-uitje in ragfijne ringetjes. Meng dit met de olie en  enkele basilicumblaadjes. Snijd de kip in dikke plakken, en schik dit op de warme focaccia. Verdeel de tomaten en olijven met lente-ui hierover.

Geef daarbij een ruclasalade bestrooid met een paar minimozzarellabolletjes.

FocacciaIngrediënten recept 2:

  • 1 focaccia
  • 1 blikje artisjokhartjes
  • kerstomaten
  • mini mozzarellabolletjes
  • rucola
  • 1 theelepel olijfolie

Bereidingswijze:

Scheur een stuk aluminiumfolie af  en leg daarop de focaccia. Snijd enkele artisjokhartjes uit blik doormidden. Halveer 5-6 kerstomaten. Verdeel de artisjokken en tomaten over de focaccia en bestrooi met minimozzarellaballetjes. Bestrooi met zout en peper em vouw het folie dicht. Plaats in een warme oven zodat de focaccia warm wordt en de kaas een beetje smelt. Neem uit de oven bestrooi met rucolablaadjes en bedruppel met olijfolie.

Snijd de rest van de artisjokharten doormidden. Meng ze met olijfolie, wat gedroogde Italiaanse kruiden (gedroogd) en eventueel wat knoflook. Zet afgedekt weg, Deze salade kan minstens 2 -3 dagen bewaard worden en is heerlijk als bijgerecht of voorgerecht met wat Parmaham of Parmezaanse kaas.

(Bron: Janny van der Heijden)

Geef een reactie