Pizza

Pizza van Robèrt van Beckhoven

Robèrt maakt naast zoete ook graag hartige gerechten. Zoals dit recept voor pizza, maar dan uiteraard a la Robèrt.

Ingrediënten voor 2 pizza’s:

  • 150 g durumtarwe
  • 1½ -2 g verse gist
  • 3 g zout
  • 90 ml water
  • 7 ml olijfolie
  • tomatensaus
  • toppings naar keuze, bijvoorbeeld mozzarella, groene asperges, olijven

Tomatensaus:

  • 1 el olijfolie
  • 400 g vleestomaten, ontveld, ontpit, in kleine blokjes
  • ½ winterpeen, fijngesneden
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 4 takjes tijm
  • 1 tl verse oregano, fijngesneden
  • 1 tl verse basilicum, fijngesneden

Extra nodig:

  • staafmixer
  • deegroller
  • bakplaat, licht ingevet en bestoven met bloem

Bereidingswijze:

Verhit voor de tomatensaus de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de knoflook toe en laat kort meebakken. Voeg de tomaten, winterpeen en kruiden toe en laat alles op heel laag vuur sudderen tot het overtollige vocht verdampt is. Mix de saus met een staafmixer glad.

Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot een soepel deeg; u moet er een vliesje van kunnen trekken. Bol het deeg op en laat het in een kom, afgedekt met plastic, overnachten in de koelkast. De volgende dag zit er zoveel rust in het deeg, dat het mooi soepel en elastisch is geworden. Haal het deeg ca. 2 uur voordat u het wilt verwerken uit de koelkast om het op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 250 ⁰C. Leg het deeg op een met bloem bestrooid werkblad. Verdeel het in 2 gelijke stukken en rol uit tot pizzabodems. Verdeel per pizza 100 g saus over het deeg en beleg met topping naar keuze.

Bak de pizza’s 8-10 minuten in de oven, liefst op een broodbaksteen.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie